15 січня: іменини, походження, значення і характер імен
15 січня: іменини, походження, значення і характер імен

15 січня: іменини, походження, значення і характер імен

Гармонійне, елегантне і спокійне життя — кінцева мета народжених 15 січня. Вони оточують себе приємними, чуйними людьми і витонченими речами. Багато творчих особистостей святкують 15 січня свій день народження, а ті, хто не став художником, письменником або музикантом, часто стають їхніми покровителями.

Сильвестр

Ім’я походить від латинських слів "silvester", "silva", що означає "лісовий", "той, хто живе в лісі". Є також думка, що це ім’я означає "дикий, як квітка". Обидва значення символізують прагнення носія імені до свободи.

Сильвестр — дуже рішуча людина. Його не просто зупинити на шляху до мети. Сильвестр дуже відкритий і товариський. Йому можна довіритися в досить особистих питаннях.

Сильвестр дуже добре навчається. Він вирізняється старанністю, наполегливістю і спостережливістю. У нього прекрасна логіка і здатність до роздумів. Сильвестр досить амбітний, проникливий і легко адаптується до будь-яких ситуацій. Буває нетерплячий і може невиправдано йти на ризик. 

Сильвестр досить дисциплінований і наполегливий. Він легко досягне успіху в роботі, яка вимагає наявності цих якостей. Сильвестр намагається бути ефективним і не відкладає справи на завтра. Завжди орієнтується на майбутнє. Для нього дуже важливо знайти свій життєвий шлях. Сильвестру підійдуть такі професії: механік, підрядник, бухгалтер, виконроб, адміністративний працівник, державний службовець.

Сильвестр не любить залежати від інших людей, зокрема і від своєї дружини. Йому підходить спокійна і терпляча жінка, яка буде дивитися з ним в одному напрямі. Сильвестр — відповідальний і суворий сім’янин. Він буває занадто владним і не дозволить жінці керувати ним.

Лариса

З грецької мови слово "λάρος" перекладається як "чайка" або "солодка, приємна". У грецькій провінції Фессалія жила онука Посейдона – німфа Ларісса. Граючи на березі річки Пені в м’яч, дівчинка впала в річку і загинула. Як пам’ятник на честь загиблої дівчини було споруджене місто, назване її ім’ям – Ларісса, тепер використовується форма Лариса.

Лариса часто живе під маскою. Зовні вона буває тверда, цілеспрямована, впевнена в собі, весела і безтурботна. Але всередині вона часто відчуває тривогу, невпевненість, страх. Як захисну реакцію проявляє агресію, може бути уїдливою і саркастичною, цинічною. 

В молодості Ларисі властиві надмірна вразливість, імпульсивність і легковажність. Зріла Лариса більш смілива і рішуча, милосердна і послідовна у своїх рішеннях.

Лариса дуже уразлива і навіть злопам’ятна, самолюбна, тому вона може багато років тримати в душі образу, важко переносить розчарування, невдачі і критику. 

Жінка з таким ім’ям знає, чого хоче, і розуміє, як цього домогтися. Вона працьовита, честолюбна, ласа на похвалу і заохочення. Їй властиво маніпулювати близькими людьми, буває егоїстичною.

Ларисі властиво помилятися в чоловіках. В особистих стосунках зрілій жінці не вистачає здорового егоїзму, властивого їй в молодості. Вона ніжна, слухняна, навіть покірна, для неї більш важливі почуття і переживання партнера. Вона приймає свого чоловіка з усіма його особливостями, не критикує і не намагається перевиховати під себе. Самореалізація для неї більш важлива, ніж затишок і чистота в будинку, вона не залишить кар’єру навіть заради дітей. 

Автор:
Ірина Денисова
Источник материала
Поделиться сюжетом