У Волинській та Хмельницькій областях депутати виступили проти зростання тарифів
У Волинській та Хмельницькій областях депутати виступили проти зростання тарифів

У Волинській та Хмельницькій областях депутати виступили проти зростання тарифів

Проти зростання тарифів на енергоносії виступили на Волині та у Хмельницькій області.

Про це 15 січня розповіли у ТСН.19:30.

У Луцьку на позачергові сесії зібралися депутати обласної і міської рад. Від президента, Верховної Ради та Кабміну вони вимагають запровадити мораторій на подорожчання світла і газу. А депутати облради домагатимуться також, аби повернули пільговий тариф на електроенергію для споживачів, які проживають у 30-кілометровій зоні атомних електростанцій.

"Завжди Волинська обласна рада йде в перших рядах щодо прийняття таких рішень, які є антинародними, які фактично заганяють людські бюджети, сімейні бюджети на дно", - каже голова Волиньскої облради, член фракції "За майбутнє" Григорій Недопад.

Зменшити ціни необхідно, щоб знизити градус напруги у суспільстві, заявили у своєму зверненні до керівництва країни депутати Хмельницької облради. Адже регіон цього тижня лихоманило від багатьох протестів обурених людей.

Хмельницькі депутати також вимагають в Антимонопольного комітету проконтролювати процес формування тарифів. Доєднатися до їхніх вимог наступного тижня планують облради і в інших регіонах, за ініціативи місцевих фракцій партії "За майбутнє".

"Терміново звернути увагу на скасування підняття тарифів на газ, постачання та електроенергію. Розуміємо, що це призведе до повного зубожіння нашого населення всіх категорій, представників всіх сфер", - наголосила лідерка обласного осередку жіночого  руху "За майбтнє" Віолета Лабазюк.

Як повідомлялося, у багатьох регіонах України відбулись акції протесту з перекриттям доріг через подорожчання платіжок. Люди незадоволені новими цінами на електроенергію та газ.

Нагадаємо, від січня 2021 року в Україні зросли ціни на газ для населення. Єдиних тарифів для газзбутів немає і вони коливаються в Україні від 7 до майже 11 грн за один кубометр. Враховуючи ще й ціни на послуги розподілу, то один кубометр газу загалом обходитиметься споживачам у 10-12 грн. 

Автор:
Тетяна Курпіта
Источник материала
Поделиться сюжетом