На херсонському сміттєзвалищі поліція знайшла 10 дітей: умови проживання страшні
На херсонському сміттєзвалищі поліція знайшла 10 дітей: умови проживання страшні

На херсонському сміттєзвалищі поліція знайшла 10 дітей: умови проживання страшні

Українські поліцейські на херсонському полігоні побутових відходів знайшли десятеро дітей. Про це розповіли ТСН у своєму репортажі.

Діти серед сміття та як вони вижили там для всіх просто загадка 

Поліцейські від знахідки на Херсонщині просто були шоковані, адже серед бруду і смороду, великих куч побутових відходів було знайдено десятеро дітей різного віку. Серед них були навіть немовлята.

За даними поліції, усі вони жили там з батьками в умовах повної антисанітарії та засобів для нормального існування і розвитку.

Місцем їхнього проживання була халабуда зі сміття навколо якої тисячі тонн бруду та неможливий запах відходів. За парканом, який ледь тримається місцеве сміттєзвалище Херсона.

Чекаємо на Вас в Telegram та Viber!

За словами поліції, родина ховалася і не розповідала скільки всього у них дітей.

У хижині з побутових відходів проживає 15 людей: 5 дорослих та 10 дітей від 5 місяців до 10 років.

Звідки батьки і діти

Всі вони роми із Закарпаття. Малечу разом з мами поліцейські забирали, але ті спочатку не хотіли та пручалися.

За словами заступника керівника управління превентивної діяльності Ярослава Шматько, діти не відвідували ні шкіл, ні садочків.

«Родини проживали в антисанітарії, тож задля безпеки дітей їх разом з матерями помістили в лікарню для обстеження», - зазначив Ярослав Шматько.

За словами людей, стає відомо, люди працюють та заробляють гроші перебираючи сміття. Щодня вони перебирають гори сміття та сортують його на скло, пластик та метал, а потім здають.

Самі батьки дітей з міста Сваляви Закарпатської області, щоб хоч якось прожити вони вимушені були забрати дітей з собою, адже залишити не було з ким.

Самі працівники полігону стверджують, що перші поселення з'явилися сім років тому, відтоді ромські сім`ї приїжджають працювати на місцевий полігон по черзі.

«Діти тут народжуються і живуть. Від міської каналізації утворилася канава в якій вони всі там купаються. Це жахливі умови», - розповідає один з працівників полігону.

Також працівники стверджують, що поселенців ганяють зі сміттєзвалища, але ті практично працюють вночі і услідкувати не можливо, адже територія становить близько 30 гектарів.

Дітей, що направили з мамами до лікарень вже обстежили медики і вони знову повернуться на своє місце проживання. Всі діти здорові та не мають вад зі здоров'ям.

Раніше сайт новин MY.UA писав про те, що Міністерство соціальної політики склало інформаційний календар підвищення пенсій, що заплановані на 2021 рік.

Читайте актуальні новини на нашому каналі в Twitter

Приєднуйтесь до нас в Flipboard

Источник материала
Поделиться сюжетом