США скоротили кількість військових в Афганістані
США скоротили кількість військових в Афганістані

США скоротили кількість військових в Афганістані

Кількість американських військових в Афганістані – найменша за 20 років. США скоротили свій військовий контингент до 2 із половиною тисяч. Однак до кінця травня і ці армійці теж повинні повернутися до Америки.

Поки ж солдати разом із союзниками з НАТО і далі навчатимуть афганських силовиків та проводитимуть антитерористичні операції. Вашингтон також зменшив військову присутність в Іраку – за останні місяці вивели пів тисячі військових.

Штати ввели війська до Афганістану після терактів 11– го вересня. Вашингтон звинуватив радикальний рух "Талібан" у приховуванні бойовиків "Аль–Каїди" і її лідера Осами бін Ладена й оголосив війну тероризму. Покласти їй край пообіцяв президент Дональд Трамп. Вашингтон зобов'язався поступово вивести свої сили з Афганістану. В обмін на це таліби, які досі контролюють 40% країни, почали мирні переговори з афганським урядом.

Нагадаємо, 9 жовтня у столиці Лівану знову стався сильний вибух з пожежею. За попередньою інформацією, вибухнув бак з дизельним паливом, внаслідок чого загинули чотири людини.

Источник материала
Поделиться сюжетом