В уряді анонсували кінець ери старих маршруток
В уряді анонсували кінець ери старих маршруток

В уряді анонсували кінець ери старих маршруток

“Під час карантину всі ми ще сильніше переконались у тому, що хочемо чистий і безпечний громадський транспорт, а не пекельні маршрутки з порушенням вимог безпеки.

Саме для того, щоб наші міста мали дієвий інструмент і можливість замовляти якісні транспортні послуги, ми розробили та вже зареєстрували у Раді законопроєкт №4583 щодо суспільно важливих послуг з перевезення пасажирів”, – про це повідомив на своїй фейсбук-сторінці міністр інфраструктури Владислав Криклій.

Що він змінює:

  • міста не просто укладатимуть договори, а визначатимуть критерії якості транспортних послуг. Наприклад, низька підлога, кондиціонування, ремені безпеки, тощо.
  • міста самі визначатимуть ціну і справедливо платитимуть за кілометри, які обслужено. Адже предметом закупівлі будуть маршрути із конкретним кілометражем. Так ми прибираємо дискримінацію пільговиків.
  • міста як організатори перевезень матимуть можливість накладати штрафи на перевізників за невиконання умов договору.
  • послуги закуповуватимуться виключно через систему ProZorro. Цим ми ліквідуємо не завжди прозорі конкурси на маршрути та запровадимо відкриту конкуренцію серед перевізників.
  • громадський транспорт на маршрутах в центрі та історичних районах міст має бути максимально екологічним
  • перехід на валідатори та безготівкові розрахунки. Це зручність для пасажирів і чіткий контроль за обсягами надходжень і кількістю перевезених пільгових категорій, які нарешті не будуть питати, чи можна їм скористатися маршруткою. Так ми унеможливимо ситуації, коли водії не пускають пільгові категорії.
  • плюси для перевізників – чіткі правила і вимоги, виписані у договорі. Завдяки цьому вони зможуть планувати оновлення свого автопарку, контролювати надходження і мати гарантію відшкодування перевезення пільгових категорій пасажирів.

“У підсумку ми отримаємо безпечний і комфортний транспорт з можливістю оплати карткою, який їздитиме за графіком.

Паралельно з цим працюємо з нашими постійними партнерами з Європейського інвестиційного банку над оновленням громадського транспорту у десятках українських міст на більш сучасний та екологічний. Це саме ті інструменти, які ми даємо на місця і дуже важливо, щоб громада спонукала місцеву владу ними користатись”, – зазначив Криклій.

Усі оперативні новини на нашому Telegram-каналі Приєднуйся!

 

“Під час карантину всі ми ще сильніше переконались у тому, що хочемо чистий і безпечний громадський транспорт, а не пекельні маршрутки з порушенням вимог безпеки. Саме для того, щоб наші…

Источник материала
Поделиться сюжетом
Упоминаемые персоны