Кравчук вважає, що Росія знову хоче ухилитися від домовленостей
Кравчук вважає, що Росія знову хоче ухилитися від домовленостей

Кравчук вважає, що Росія знову хоче ухилитися від домовленостей

Перший Президент України, голова української делегації в Тристоронній контактній групі, політичний діяч Леонід Кравчук відреагував на повідомлення, статті, що ширяться інтернет просторами щодо передання деяких полонених в односторонньому напрямку в Україну від ОРДЛО. Цю інформацію Леонід Кравчук надав телеграм-каналу.

За словами голови ТКГ Леоніда Кравчука, подібні заяви з боку окупованих територій, а саме їх ватажків виглядають досить дивно і підозріло, адже є вірогідність, що таким способом представники ОРДЛО хочуть ухилитися від виконання чергових міжнародних домовленостей.

Хочуть знову ухилитися 

Перший Президент України Леонід Кравчук стверджує, що втручатися приватним особам у міжнародні та міждержавні питання щодо їх врегулювання не можливо.

"Ми не можемо не вітати повернення наших громадян на територію підконтрольну урядом України, але мені важко пригадати прецедент, коли невизнана юридична особа передає громадян держави певній фізичній особі", - зазначив Леонід Кравчук у своєму повідомленні.

Також голова ТКГ зазначив, що попри всі бажання якнайшвидше припинити цей конфлікт, Україна буде здійснювати повернення своїх громадян України лише через встановленні міжнародні норми та права, що надає українське законодавство.

Приєднуйтесь до нашого каналу ViberЧитайте нас в Telegram!

Україна буде дотримуватися правил

Голова Тристоронньої контактної групи також зазначив і той факт, що для досягнення результату потрібно дотримуватися встановлених правил та послідовна робота в межах, що встановленні «нормандським форматом».

Леонід Кравчук, також розцінює оприлюдненні заяви керівництва маріонеткових квазідержавних утворень, як чергову спробу, щоб ухилитися від дотримання міжнародних домовленостей. Голова ТКГ Кравчук також відзначає, що Російська Федерація саме цими заявами хоче відвернути та уникнути виконання тих обов'язків, що були встановлені для виконання країною як сторони агресора.

«Спроби ухилятися від виконання домовленостей не матиме ніякого результату, навіть через підтримку окремих партнерів держави та керівництвом організацій, лише послідовна робота», - додав Леонід Кравчук.

Варто зазначити, що свої наміри віддати полонених Україні в односторонньому напрямку було оголошено бойовиками 16 січня. За даними російських ЗМІ, стає відомо, що повернення вони хочуть здійснити вже напередодні 19 січня, чим це зумовлено поки не відомо.

Останній обмін полоненими між Україною та представниками «Л/ДНР» відбувався ще в середині квітня 2020 року.

Раніше сайт новин MY.UA повідомляв, що екскерівник бюро Інтерполу України Кирило Куликов вважає, що влада на сьогоднішній день займається не дієвим способом збереження та відновленням функції мови, як державної.

Підписуйтесь на наш канал в Twitter та дізнавайтесь всі новини України та світу!

Приєднуйтесь до нас в Flipboard!

Источник материала
Поделиться сюжетом