17 июня, понедельник
С картинками
Текстовый вид
ru
Украинский
Русский
Морози відступлять з України через декілька днів
Морози відступлять з України через декілька днів

Морози відступлять з України через декілька днів

Зимова морозна погода не залишатиме Україну ще протягом трьох днів, місцями позначки термометра будуть опускатися до -21 градуса в день, що досить аномально є для українців. Про погодні умови та їх ускладнення попередили українців в управлінні ДСНС та Укргідромедцентрі.

Теперішні морози є зовсім звичними для українських територій та через відсутність зими протягом декількох років, люди просто відвикли від морозних зим та червоних носів від морозу.

Зимові морози в Україні

Метеорологи відзначають, що до України завітав «арктичний вихор», що направляється з північного сходу. За словами синоптиків, такі прориви зимового вихору, є досить відчутними для територій країни, проте українців заспокоюють та попереджають що аномальних заметілей, холодів не буде і морози затримаються ще близько трьох днів.

Послаблення морозів очікують і УДСНС, адже в зимову пору року вони також не залишаються осторонь і намагаються допомогти громадянам справитися зі змінами та наслідками, що відбуваються в погоді.

Свіжі новини - в нашому Viber! Приєднуйтесь також в Telegram!

У понеділок, 18 січня, на Закарпатті, Прикарпатті та в південних областях вночі будуть спостерігати за пониженням температури до 11-16°, вдень 5-10° морозу.

18-19 січня в Україні температура вночі буде 17-22°, у північних та західних областях місцями до 25° морозу, вдень 10-15° морозу; на Закарпатті та крайньому півдні країни вночі 10-15°, вдень 5-10° з позначкою "мінус", без істотних опадів.

Сильних опадів в Україні очікувати не варто, сніг зможуть побачити лише на Заході - у Луцьку, Львові, Тернополі, Ужгороді, Івано-Франківську та Хмельницькому, тому якщо у вас ще лежить сніг – хутчіш на вулицю і насолоджуйтесь зимовими іграми разом з рідними.

На Водохреща (19 січня) морози зміцніють лише на декілька градусів, тому подумайте перед тим як лізти купатися.

Через декілька днів тепло

А вже з середини наступного тижня (20-21 січня) Україна буде мати +3, а в Одеській області і зовсім +8.

У зв'язку з різким похолоданням та пониженням температури на території всієї країни, УДСНС розгорнули 4 227 пунктів обігріву, з них місцевими самоврядуванням було розгорнуло 4 200 стаціонарних пунктів та 27 мобільних пунктів обігріву на базі наметів і транспортних засобів від ДСНС.

Нагадаємо, що на MY.UA ви знайдете і інші актуальні новини.

Раніше ми повідомляли про те, що 17 січня 2021 року температура повітря опуститься до мінус 15-24 градусів морозу.

Не пропустіть наші новини на каналі в Twitter та читайте нас в Flipboard!

Источник материала
Поделиться сюжетом