Квитки на потяг здорожчають: Криклій назвав причину підвищення вартості
Квитки на потяг здорожчають: Криклій назвав причину підвищення вартості

Квитки на потяг здорожчають: Криклій назвав причину підвищення вартості

Вартість квитків на потяги зміниться через індексацію тарифів, яка не проводилася від 2018 року.

Так міністр інфрастуктури Владислав Криклій в ефірі"Сніданку з 1+1"прокоментував інформацію про можливе здорожчання пасажирських залізничних перевезень.

За його словами, два роки не проводилася індексація пасажирських перевезень, які збиткові для "Укрзалізниці". "Індексація планувалася у 2020 році. Але були різні коронавірусні обмеження. Зокрема, понад три місяці пасажирські перевезення були зупинені, тому не було сенсу. Заплановано, що від березня щомісяця робитимуть індексацію по два відсотки", - повідомив міністр.

Він зауважив, що можна зекономити до 40% на купівлі квитків, якщо робити це заздалегідь.

Відео Коли сервіс "Укрзалізниці" буде відповідати вартості - міністр інфраструктури Владислав Криклій

Чи будуть дорожчати квитки на потяги? І які ціни чекають на українців? А також коли сервіс "Укрзалізниці" буде відповідати вартості послуги? Чи позбудемось старих маршруток? Та коли велике будівництво дійде до віддалених куточків України. Про це говоритимемо з міністром інфраструктури України Владиславом Криклієм.   

Сніданок з 1+1
  • Facebook
  • Twitter
  • Telegram
  • Messenger
  • Viber

За словами Криклія, наразі рухомий склад "Укрзалізниці" "у не дуже хорошому складі". Протягом 30 років він не оновлювався. До кінця цього року планують оновити до ста вогонів на українській залізниці, наголосив Криклій і додав, що на нинішній рік також заплановане оновлення станцій та зупинок потягів.

Як повідомлялося, компанія "Укрзалізниця" в партнерстві з Visa і Middleware Inc. планує запустити чатбот у месенджерах Viber і Telegram з функцією продажу квитків. Зазначають, що чатбот запустять на базі технології Corezoid Hyperautomation Engine. Також "Укрзалізниця" розглядає можливість інтеграції в систему онлайн-продажу квитків на поїзд функції замовлення їжі. 

Автор:
Олена Капнік
Источник материала
Поделиться сюжетом
Упоминаемые персоны