Пожежа в готелі Одеси: кількість загиблих зросла, мешканці нарікають на проблеми з електрикою
Пожежа в готелі Одеси: кількість загиблих зросла, мешканці нарікають на проблеми з електрикою

Пожежа в готелі Одеси: кількість загиблих зросла, мешканці нарікають на проблеми з електрикою

Кількість жертв пожежі в одеському готелі "Аркадія" зросла. За словами місцевих рятувальників, загибло двоє осіб - це чоловік та жінка. Їхні тіла знайшли після того, як вдалося загасити вогонь. Попередньо, вони були мешканцями готелю. Крім того, п'ятеро отруїлися чадним газом.

Подробиці пожежі - в сюжеті ТСН.Ранок. 18 січня.

Пожежа спалахнула напередодні увечері, о 20:30. У цей час дівчата на другому поверсі готелю почули в сусідній кімнаті гучний тріск та крик, а вже за якусь хвилину відчули запах диму. "Ми відчини двері, але нічого не бачили, бо все було в диму", - згадує мешканка готелю Анастасія Шпиляєва. 

За словами іншої дівчини Дарини Райш, люди падали з третього поверху. "Ламають дерев'яні перели і з третього поверху просто падають. Це дуже страшно. Вони кричали про допомогу", - розповідає мешканка готелю.

Дівчата вибігли на вулицю напівроздягнені. Їм вдалося зробити це часно: сходи та коридор за лічені хвилини затягло чорним ядучим димом. Ті з пожильців, хто затримався бодай на три хвилини, скористатися виходом вже не змогли. "Побіг і зістрибнув з другого поверху. Там лишилися всі документи, речі, гроші", - каже мешканець "Аркадії" Сергій Різничук. 

Відео Поліція не називає версій пожежі на території одеської "Аркадії"

Поліція офіційно не називає версій пожежі в одеському готелі, в якій загинула людина, ще п'ятеро отруїлися чадним газом. Пожежа спалахнула напередодні увечері на другому поверсі будівлі, за кілька хвилин полум'я перекинулося на дах. Рятуючись, люди вискакували із вікон. Подробиці – у сюжеті.    

ТСН. Ранок
  • Facebook
  • Twitter
  • Telegram
  • Messenger
  • Viber

Причини пожежі нині не оприлюднюють. Мешканці готелю певні, що сталося закорочення. Вони нарікають на постійні проблеми з електрикою і пригадують, що перш ніж спалахнуло, чули звук електричного розряду. "Скоріш за все, в будівлі загорілася проводка. Почув, наче іскри десь були на другому поверсі", - розповів Едуард Бурденко.

До слова, 13 людей міська влада відселила у тимчасове житло. Більшість з них винаймали тут кімнати на тривалий час між туристичними сезонами. Взимку кімнати готелю здають як квартири. Влітку він приймає відпочивальників. Загалом тут 36 кімнат. Скільки було людей в момент загоряння, нині невідомо. Поліція відкрила кримінальне провадження за порушення правил протипожежної безпеки. 

Автор:
Олена Черняєва
Источник материала
Поделиться сюжетом