Скандального ексбоса Федерації велоспорту України Башенка відсторонили на 9 місяців
Скандального ексбоса Федерації велоспорту України Башенка відсторонили на 9 місяців

Скандального ексбоса Федерації велоспорту України Башенка відсторонили на 9 місяців

Комісія з етики Міжнародного союзу велосипедистів дискваліфікувала колишнього главу Федерації велоспорту України Олександра Башенка на 9 місяців.

Про це повідомляє Федерація велоспорту України.

"Бан" стосується будь-якої діяльності, пов’язаної з велоспортом. Оскільки зараз Башенко не займає жодної посади, то термін його відсторонення почнеться від моменту запиту ліцензії у Міжнародного союзу велосипедистів.

Якщо такого запиту не буде, то дискваліфікація втратить чинність через 10 років.

**********

Нагадаємо, влітку 2019 року переможниця Європейських ігор-2019 Ганна Соловей обурилася постом у Facebook Федерації велоспорту, яка привітала з перемогою на Євроіграх не її, а голову Київської міської федерації велоспорту Сергія Мухомора.

"Дивуюсь некомпетентності та зневазі до спортсменів вашої ж федерації. Хотілось би знати, чому ви вітаєте незнайому мені людину, яку я ніколи не бачила. Цей чоловік не допомагав мені в підготовці до змагань абсолютно нічим. При цьому ви берете мою світлину та мій результат", - написала українська чемпіонка.

На претензії Соловей в коментарях відповів Башенко.

ТСН

"Аню, дивись, як ми будемо навчатись. Ти відкрила рот, тепер ти будеш за це відповідати. Їздиш на моєму велосипеді, їздиш в моїй формі, на голові у тебе мій шолом. Чого ти ще хочеш, щоб я тебе возив? Я не Базін, запам’ятай, принцесо. Будеш робити роботу - приймемо тебе, будеш смердіти - проженемо і не згадаємо як звали", - написав він.

У відповідь Соловей заперечила Башенку, написавши, що з переліченого йому належить лише велосипед, який "не витримав і року".

Натомість спортивний чиновник додав, що через порушення умов контракту із федерацією Ганна тепер не матиме права виступати за збірну України.

Після цього у Києві відбулася акція проти Башенка, а Соловей на зустрічі із Ждановим зажадала відставки президента-хама.

20 серпня 2019 року Башенко був звільнений з посади президента федерації велосипедного спорту України на позачерговій конференції організації.

Відео Ганна Соловей пішла до чиновників, аби вирішити, як звільнити Башенка і реформувати федерацію

Спортсменку публічно образив очільник Федерації велосипедного спорту Олександр Башенко. Після того, як вона у Facebook зробила йому зауваження, той у грубій формі пообіцяв вигнати Ганну зі збірної. В результаті, відставки самого Башенка з посади Президента Федерації хочуть не лише велосипедисти, а й чиновники міністерства.  

ТСН. 19:30
  • Facebook 2
  • Twitter 1
  • Telegram
  • Messenger
  • Viber
Автор:
Максим Приходько
Источник материала
Поделиться сюжетом
Упоминаемые персоны