Україна думає над оскарженням повноважень Росії у ПАРЄ через затримання Навального
Україна думає над оскарженням повноважень Росії у ПАРЄ через затримання Навального

Україна думає над оскарженням повноважень Росії у ПАРЄ через затримання Навального

КИЇВ. 18 січня. УНН. Голова української делегації в Парламентській Асамблеї Ради Європи Марія Мезенцева не виключає, що Україна може оскаржити повноваження Росії у ПАРЄ через затримання опозиціонера Олексія Навального. Про це Мезенцева написала на своїй сторінці у Facebook, передає УНН.

Мезенцева нагадала, що 19 числа онлайн планувався виступ та участь Олексія Навального в комітеті ПАРЄ з правових питань. Проте, зважаючи на останні події (його затримання в Москві, подальше перебування в СІЗО, а також призначений суд на 29 січня), навряд чи він зможе взяти участь.

За її словами, днями , коментуючи найближчі робочі плани делегації, "ми говорили про кейс Навального і його потенційний розвиток".

"Нагадаю, Європейський суд з прав людини (ЄСПЛ) у Страсбурзі зобов'язав Росію виплатити опозиційному російському політику, засновнику Фонду боротьби з корупцією Олексію Навальному понад 22 тисяч євро.

Наша делегація буде використовувати всі можливі інструменти, які передбачає регламент для подальших кроків щодо обговорень (urgent debates) та оскаржень повноважень РФ, базуючись в тому числі на цих подіях", - написала Мезенцева.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Повернення Навального: у Москві затримали більше 60 осіб

Як повідомляв УНН, Навального затримали у "Шереметьєво" під час паспортного контролю. Згодом російська служба виконання покарань офіційно заявила про затримання Навального.

Перед затриманням російський опозиціонер Олексій Навальний в аеропорту Шереметьєво дав короткі коментарі журналістам. Він зауважив, що це найкращий його день за останні п'ять місяців, а також додав, що нічого не боїться.

Раніше ФСВП заявила, що "зробить все дії по затриманню" Навального до рішення суду про заміну йому умовного терміну на реальний по справі "Ів Роше". Відомство попросило призначити політику реальний термін 11 січня, заявивши, що він не виконує обов'язки умовно засудженого і ухиляється від контролю інспекції.

Теги по теме
Украина Россия ПАСЕ
Источник материала
Поделиться сюжетом