Місце в Офісі Президента продавали за кругленьку суму
Місце в Офісі Президента продавали за кругленьку суму

Місце в Офісі Президента продавали за кругленьку суму

Місце в Офісі президента намагалися продати за $200 тисяч.

Українські правоохоронці затримали підозрюваного посередника в справі про вимагання грошей за "працевлаштування" в Офіс президента. Його спіймали на отриманні першого "траншу" в половину цієї суми.

Ніяких даних про громадянина слідчі не розкривають. Зазначається лише, що він шляхом обману намагався заволодіти грошовими коштами потерпілого, запевнивши його, що може допомогти з роботою на Банковій. Про це повідомили на телеграм-каналі "Україна LIVE".

Це вже не перший випадок таких шахрайських схем.

Раніше розголосу набула справа, коли начебто людина зі зв’язками пропонувала допомогти з працевлаштуванням помічником депутата ВР.

Тоді чоловік запідозрив неладне і звернувяс до правоохоронців.

Але досить часто люди вірять в такі схеми, мріючи про гарно оплачувану роботу та можливість проявити себе.

Як не потрапити в руки шахраїв

Працевлаштування завжди було однією з найважливіших подій у житті людини. Особливо актуальне це питання в період пандемії та карантину, коли багато людей втратили роботу або шукають додаткового заробітку.

Експерти говорять, що попит на ринку праці дійсно зріс. Але що буде після закінчення локдауну ще не відомо.

Найчастіше люди потрапляють до рук шахраїв, коли шукають роботу за кордоном.

Представники компанії Smart Work Group радять завжди максимально перевіряти роботодавця.

Одна з найпоширеніших схем махінацій – використання логотипів, назв та ліцензій інших фірм.

Зараз це легко перевірити, необхідно просто пошукати інформацію в інтернеті. Якщо є різні сайти однієї і тієї ж фірми, на перший погляд, це вже привід засумніватися в її чесності.

Чекаємо на Вас в Telegram та Viber!

Прості поради

Жоден добропорядний роботодавець не буде просити робітника вносити якісь оплати. Навпаки, робітник має отримувати платню за виконану роботу.

Тож, якщо просять за щось платити – це шахраї.

У кожної компанії, фірми, агенції є офіційні сторінки, сайт, де вказано номери телефонів. Якщо вони не відповідають, або не знають про набір нових працівників – зловмисники прикриваються цими фірмами.

Офіційна робота оплачується лише на банківську картку. Але в жодному разі не можна повідомляти пін-код та інші захисні коди від картки – для оплати вони не потрібні і їх вимога пряма ознака шахрайства.

Потрібно обов’язково фіксувати всі умови праці у письмовому вигляді

Якщо пропонують роботу за кордоном по польській візі з можливістю командировок у країни ЄС – це скоріше за все обман або нелегальна робота, де також немає жодних гарантій.

Не варто погоджуватися на умови праці, які шкодять здоров’ю. Якщо умови роботи дуже привабливі та насторожують, також не варто це ігнорувати. Краще декілька разів перевірити.

Раніше сайт новин MY.UA писав про ув'язненого в СІЗО чоловіка, котрий провернув цілу аферу та виманив у довірливих українок чималу суму.

Зарплати чиновників не просто так приваблюють українців. Читайте всі актуальні новини на MY.UA.

Приєднуйтесь до нас в Twitter

Слідкуйте за нами в Flipboard

Источник материала
Поделиться сюжетом