Прощальна промова президента: Трамп перед виїздом із Білого дому звернувся до американців
Прощальна промова президента: Трамп перед виїздом із Білого дому звернувся до американців

Прощальна промова президента: Трамп перед виїздом із Білого дому звернувся до американців

Президент Дональд Трамп напередодні інавгурації обраного глави Білого дому Джо Байдена звернувся до американців. 

Відеозвернення оприлюднили у вівторок, 19 січня, на Youtube-каналі Білого дому. Його промова триває майже 20 хвилин.

"Я взяв на себе жорсткі битви, найважчі бої, найважчі рішення. Бо саме для цього ви мене обрали. Наш порядок денний був не про правих чи лівих, не про республіканців чи демократів, а про благо нації", — зазначив Трамп. 

У прощальній промові президент США також заявив: "Цього тижня ми відкриваємо нову адміністрацію та молимося за її успіх у збереженні безпеки та процвітанні Америки".

"Ми зробили те, для чого прийшли, і багато іншого", - сказав Трамп.

Крім того, президент США прокоментував штурм Капітолію: "Всі американці були нажахані від нападу на наш Капітолій. Політичне насилля - це напад на все, чим ми, американці, дорожимо. Це недопустимо".

"Тепер, коли я готовий до передачі влади новій адміністрації у середу, я хочу, щоб ви знали, що рух, який ми почали, тільки починається", - сказав Трамп.

Також президент США заявив, що пишається тим, що став першим за кілька десятиліть лідером США, який не розв'язав за свій термін нову війну. Крім того, Трамп зазначив, що відновив союзи США з іншими країнами і протистояв Китаю "як ніколи раніше".

"В результаті нашої сміливої ​​дипломатії і принципового реалізму ми досягли ряду історичних мирних угод на Близькому Сході. Це світанок нового Близького Сходу, і ми повертаємо наших солдатів додому", - сказав також глава Білого дому.

 

Нагадаємо, Джо Байден обійме посаду президента СШАпісля інавгурації 20 січня 2021 року. 

Источник материала
loader
loader