Трамп наостанок помилував скандальних прибічників і шахраїв: у списку понад 70 осіб
Трамп наостанок помилував скандальних прибічників і шахраїв: у списку понад 70 осіб

Трамп наостанок помилував скандальних прибічників і шахраїв: у списку понад 70 осіб

45-й президент США Дональд Трамп в останній день наважився на кроки, які раніше жоден американський президент не робив - він підписав документи про помилування понад 70 людей, які мали дуже суперечливу репутацію.

Про це повідомила прес-служба Білого дому.

Серед помилуванихі колишній стратег Білого дому Стів Беннон, якого Міністерство юстиції США разом із трьома його спільниками звинувачували у великому шахрайстві, пов'язаному зі збором сотень тисяч дрібних пожертв в рамках кампанії «Ми будуємо стіну». Всього було зібрано понад 25 мільйонів доларів. Американці жертвували гроші на будівництво стіни на кордоні з Мексикою.

Федеральна прокуратура Південного округу Нью-Йорка стверджує, що Беннон і його спільники привласнили собі з цієї суми сотні тисяч доларів. Особисто Беннон отримав більше мільйона доларів, частина з якого пустив на покриття особистих витрат.

Беннон деякий час вважався найближчим помічником і радником Трампа. Його називали головним ідеологом адміністрації 45-го президента США. Однак потім вони посварилися. Трамп різко виступав проти збору приватних пожертвувань на будівництво стіни.

Був помилуваний також американський підприємець Елліотт Бройди, який активно надавав Трампу підтримку. Підприємцю в жовтні 2020 року висунули звинувачення у Вашингтоні в причетності до незаконної лобістської діяльності. За даними влади США, він отримав близько 6 млн доларів за те, щоб переконати Міністерство юстиції США, а також адміністрацію Трампа у необхідності припинення розслідування у справі малайзійського державного інвестиційного фонду 1MDB.

Крім того, у списку є політичний консультант Республіканської партії США Пол Еріксон, який в липні 2020 року був засуджений до 7 років тюремного ув'язнення за шахрайство.

У той же час в списку не фігурує ім'я особистогоадвоката Трампа Руді Джуліані. Примітно, що радникам все ж вдалося відговорити Трампа від помилування самого себе, а також членів своєї родини. 

Зазначається, що окрім помилуваних, є список ще із 70 осіб, до яких застосована міра - пом'якшення покарання.

Відео Юрист Трампа пропонував колишньому працівнику ЦРУ президентське помилування за два мільйони доларів

В останні дні президентства Трампа його юристи та радники торгують помилуваннями. Про це повідомляє видання Нью-Йорк Таймз, посилаючись на численні свідчення та листування. Зокрема, юрист Трампа Руді Джуліані пропонував колишньому працівнику ЦРУ, заґратованому за розкриття державної таємниці, президентське помилування за два мільйони доларів. Подробиці – у сюжеті.  

Юрист Трампа пропонував колишньому працівнику ЦРУ президентське помилування за два мільйони доларів
ТСН. 16:45
  • Facebook
  • Twitter
  • Telegram
  • Messenger
  • Viber
Автор:
Надія Роман
Источник материала
loader
loader