По всій Росії почалися мітинги в підтримку Навального: силовики застосовують силу, багато затриманих
По всій Росії почалися мітинги в підтримку Навального: силовики застосовують силу, багато затриманих

По всій Росії почалися мітинги в підтримку Навального: силовики застосовують силу, багато затриманих

Суботній ранок для мешканців багатьох міст Росії розпочався з протестів на захист та підтримку Олексія Навального. За даними ЗМІ стає відомо, що о 12 годині за Київським часом було затримано 237 чоловік в 25 містах Російської Федерації.

На протести вийшли сотні людей, які своїми діями намагаються відстояти та захистити Навального від дій влади.

Росія тріщить

У самій Москві вже перекрили вихід з Пушкінського метро, залишивши лише один вихід.

При першій хвилі було затримано 32 протестувальники.

Починають збиратися та протестувати в Єкатеринбурзі.

Є зіткнення в Красноярську.

Вийшли на протест в Уфі.

Новини світу читайте на наших каналах в Telegram та Viber!

У Пітері намагаються стримати протестувальників і вже почали перекривати головні вулиці міста. У телеграм-каналах починають з'являтися відео, де на мітинг приводять дітей. Картина, яку знімають на відео протестувальники не зовсім найкраща, поліція застосовує фізичну силу.

У деяких регіонах Росії температура повітря на вулиці опустилася до – 50, та це не є перешкодою для відстоювання своїх інтересів та прав.

У Хабаровську за деякий час до мітингу за Навального, який сумістили з акцією проти арешту колишнього губернатора Сергія Фургала, затримали координатора місцевого штабу Навального - Олексія Ворсіна, а також кількох інших активістів та журналістів російських ЗМІ.

Заклик Навального

На офіційній сторінці у фейсбуці Навального, який зараз перебуває в СІЗО було написано пост в якому закликали росіян для того, щоб вони виходили на вулиці та підтримали його і допомогли відстояти у кожного, хто перебуває під незаконним переслідуванням.

«Виходьте і ви. Це дуже важливо. Важливо, як ніколи», - зазначено в пості на сторінці Навального.


Затримання протестувальників набирає обертів, у Хабаровській області затримані, що потрапили до рук поліції повідомляють, що їх б'ють у відділенні поліції палицями і ногами.

На Хабаровському сайті одного зі ЗМІ стає відомо, що протестувальники скандують: «Ми не боїмося!», «Путін злодій!». Вулицями міста розкидані фото президента Російської Федерації.

Поліція ж Росії стверджує, що мітинги та протести не узгодженні з владою, тому вони вимушені розганяти протестувальників.

Раніше на сайті MY.UA повідомлялося про те, катання на санках у Тернополі біля школи викликало обстріл з вогнепальної зброї, постраждав 11 річний хлопчик.

Приєднуйтесь до нас в Twitter і читайте найсвіжіші новини!

Слідкуйте за нами в Flipboard!

Источник материала
Поделиться сюжетом