Крок до легалізації медичного канабісу: Рада візьметься за розгляд законопроєктів
Крок до легалізації медичного канабісу: Рада візьметься за розгляд законопроєктів

Крок до легалізації медичного канабісу: Рада візьметься за розгляд законопроєктів

Цього тижня Верховна Рада береться за розгляд законопроєктів, які можуть бути першим кроком до легалізації медичного канабісу. Препаратів на його основі наразі потребують тисячі пацієнтів.

Чи довго ще чекати і чи близька Україна до легалізації медичного канабісу, розповіли у сюжеті Сніданку з 1+1.

У 14 країнах світу марихуану вже легалізували для медицини, а у 30 - вона дозволена частково. В Україні пацієнти часто ризикують, купуючи медичний канабіс на "чорному" ринку або їдуть за кордон. "Зараз багато українців виїжджають до Польщі. Багато передають через кордони. Це є незаконно", - каже народний депутат України VIII скликання Олександр Опанасенко

Зараз у Верховній Раді є чотири проєкти законів різних авторів. Спільне в них те, що реалізація ліків на основі канабісу має відбуватися лише за рецептом лікаря. У поліції стверджують, якщо депутати проголосують, то проконтролювати ринок буде складно. "У нас діти починають приймати легкі наркотики від 11 років. 14-15 років – це вже важкі наркотики. Тому до цього питання потрібно підходити жорстк", - наголосив голова Нацполіції України Ігор Клименко

Насправді медичний канабіс - це зовсім не "травичка", із якою марихуана асоціюється в багатьох українців. Лікарі пояснюють, що це повноцінні препарати, які дають полегшення тим, хто страждає. Це пігулки, краплі, спреї, пластирі, а для дітей – звичайні желейні ведмедики з крапелькою діючої речовини.

Відео Біля Верховної Ради планується акція на підтримку марихуани з лікувальною метою

Цього тижня Верховна Рада береться за розгляд законопроєктів і це може бути першим кроком до легалізації медичного канабісу. Насправді сьогодні в Україні препаратів на основі медичного канабісу потребують тисячі пацієнтів. Чи довго ще чекати, дивіться.

Сніданок з 1+1
  • Facebook
  • Twitter
  • Telegram
  • Messenger
  • Viber

"Терапевтичне застосування канабісу потребують сотні тисяч людей в Україні, котрі мають неврологічні захворювання, епілепсію, захворювання і симптоми травного тракту. Крім того, для лікування побічних ефектів під час хіміотерапії під час онкології та побічних ефектів, пов’язаних з лікуванням ВІЛ і СНІД", - розповів голова координаційної ради БО "100% життя" Дмитро Шерембей. 

До слова, 25 січня сотні громадських активістів і пацієнтів вийдуть під Верховну Раду на мирний пікет у підтримку узаконення медичного канабісу. Самі ж депутати вже цього тижня можуть зробити перший крок до узаконення в Україні медичних препаратів на основі марихуани.

Автор:
Віра Хмельницька
Источник материала
Поделиться сюжетом