19 мая, воскресенье
С картинками
Текстовый вид
ru
Украинский
Русский
Справа "Роттердам+": ексголову НКРЕПК Вовка видалили з бази Інтерполу
Справа "Роттердам+": ексголову НКРЕПК Вовка видалили з бази Інтерполу

Справа "Роттердам+": ексголову НКРЕПК Вовка видалили з бази Інтерполу

Дмитра Вовка більше немає у базі Інтерполу. Про це колишній голова Національної комісії, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг, повідомив "5-му каналу". 

Каже, звістку про це від організації отримав сьогодні. Півтора року "Інтерпол" вирішував, чи оголошувати його в міжнародний розшук. Документи подавало НАБУ через справу Роттердам плюс. 

Детективи закидають йому заподіяння збитків споживачам електроенергії на суму майже 19 мільярдів гривень. Дмитро Вовк переконує - до оголошення в міжнародний розшук не дійшло. Інтерпол розглянув документи і вирішив, що для цього немає підстав. 

Дмитро Вовк є одним із шести фігурантів справи. Чотирьом уже обрали запобіжний захід із можливістю внесення застави. Після внесення грошей вони вийшли на волю.

"НАБУ зверталося у 2019-му році і інформувало громадськість про начебто мій міжнародний розшук. Як тільки такі документ надійшли до бюро Інтерполу зі штаб-квартирою в місті Ліон, Франція, розпочався розгляд, який тривав майже півтора року. За результатами розгляду на сесії Інтерполу ще в жовтні місяці, було прийнято рішення про те, що запит з боку НАБУ є недопустимим, не відповідає Конституції та правилам Інтерполу, а тому має бути видаленим. Таке рішення Інтерполу, на мою точку зору, є свідченням та оцінкою роботи НАБУ. Ті матеріали, які надавало НАБУ до Інтерполу, не переконали їх в тому, що є який-небудь злочин", – розповів Вовк "5 каналу".

Нагадаємо, раніше Дмитро Вовк розповів, що головною зацікавленою особою у так званій справі "Роттердам+" є олігарх Коломойський з його металургійними підприємствами, однак у НАБУ про це говорити не хочуть.

Источник материала
Поделиться сюжетом
Упоминаемые персоны