У Чорне море зайшов танкер ВМС США, який зустрінеться з ракетним есмінцем
У Чорне море зайшов танкер ВМС США, який зустрінеться з ракетним есмінцем

У Чорне море зайшов танкер ВМС США, який зустрінеться з ракетним есмінцем

Танкер USNS Laramie напередодні пройшов протоку Дарданелли та зайшов у Чорне море. Він повинен зустрінутися з ракетним есмінцем типу Arleigh Burke USS Donald Cook, який вже перебуває в регіоні.

Танкер Laramie зайшов у Чорне море для заправки есмінця Donald Cook. Це дозволить есмінцю упродовж тривалого часу, продовжувати службу без необхідності заходу в порт. Це також дозволяє партнерам НАТО заправлятися паливом і продовжувати час патрулювання перед поверненням у порт приписки, повідомляє пресслужба Шостого флоту США.

Зазначається, що прибуття Laramie в Чорне море сприятиме зміцненню стабільності в регіоні. Також "це перший випадок в цьому році, коли ВМС США відправили декілька кораблів у Чорне море".

За словами командора оперативної групи 65 Джозефа Гальяно, "логістичні можливості мають вирішальне значення для передових операцій в таких місцях, як Чорне море. Присутність кораблів має велике значення, коли вона постійна, і дозаправка в морі робить це реальністю".

Нагадаємо, що американський ракетний есмінець USS Donald Cook зайшов у Чорне море напередодні.

Як відомо, кораблі ВМС США регулярно патрулюють води регіону для надання підтримки союзників і партнерів по НАТО, серед яких і Україна.

Нагадаємо, що , у вересні 2020 року Чорне море відвідав американський ракетнийесмінець USS Roosevelt (DDG 80).

У липні ж під час навчань "Sea Breeze-2020" останнім кораблем, що відвідав регіон, був USS Porter (DDG 78).

Відео Український військовий оркестр влаштував концерт просто неба для есмінця Великої Британії

Марші, джаз та рок для британських моряків. Військовий оркестр окремої артилерійської бригади імені Алмазова заграв для екіпажу есмінця Королівських Військово-морських сил Великої Британії "Dragon". Візит військового корабля до Одеси триває з минулого тижня. Українські ВМС спершу провели у морі спільні тренування з британськими колегами. Потому ж влаштували для них годинний концерт просто неба. Музичний сюрприз екіпаж "Dragon" зустрів бурхливими оплесками. Музики стояли на причалі, британці слухали їх зі свого облавку. Зазвичай під час таких візитів моряки проводять вільний час разом, зокрема, грають у футбол. Нині знайшли спосіб віддячити за підтримку й дружбу дистанційно.     

ТСН. 16:45
  • Facebook
  • Twitter
  • Telegram
  • Messenger
  • Viber
Автор:
Олена Вус
Источник материала
Поделиться сюжетом