Штаб Навального кличе росіян на нові мітинги 31 січня і обіцяє створити "російську Nexta"
Штаб Навального кличе росіян на нові мітинги 31 січня і обіцяє створити "російську Nexta"

Штаб Навального кличе росіян на нові мітинги 31 січня і обіцяє створити "російську Nexta"

Росіян кличуть на нові мітинги, які заплановані у всіх російських містах на підтримку затриманого опозиціонера Олексія Навального у неділю, 31 січня,

Акції протесту анонсував керівник мережі регіональних штабів Навального Леонід Волков у Twitter. 

"31 січня, 12:00. Всі міста Росії. За свободу для Навального. За свободу для всіх. За справедливість. Всі подробиці сьогодні пізніше", - написав Волков. 

31 января, 12:00.
Все города России.
За свободу для Навального.
За свободу для всех.
За справедливость.

Все подробности сегодня позже.

— Leonid Volkov (@leonidvolkov) January 25, 2021

Згодом він також повідомив, що штаб Навального планує створити Інтернет-спільноту на кшталт відомого білоруського Telegram-каналу Nexta, який висвітлює акції протесту в Білорусі - там регулярно з'являються фото, відео та коментарі очевидців.

Мітинг вирішили зробити в неділю, 31 січня, адже за кілька днів після цього, 2 лютого, у Олексія Навального назначено судове засідання.

"Ближче до суду - могутніше прозвучить наша вимога. А в Москві, звичайно, і 2 лютого в суд треба приходити", - написав Волков. 

Зазначимо, за даними правозахисного медіа-проєкту "ОВД-Інфо", 23 січня на акціях протесту у різних містах Росії затримали 195 дітей та підлітків. 

Загалом за підрахунками журналістів, на мітингах затримали щонайменше 3 695 людей в 125 містах. З цієї кількості 1 454 затримані у Москві. Також серед затриманих 49 журналістів. Наразі через мітинги завели принаймні 15 кримінальних справ.

Нагадаємо:

  • 13 січня Навальний заявив про намір повернутися до Росії. У той же день в РФ його оголосили в розшук через справу 6-річної давнини.
  • Російські правоохоронці мали намір затримати опозиціонера 17 січня, одразу після його прильоту до "Внуково", однак літак Навального перенаправили в аеропорт "Шереметьєво".
  • Водночас після того, як опозиціонер дав правоохоронцям паспорт, його запросили "пройти з ними". Навального взяли під варту. 

    Відео Політична боротьба: чим закінчився вчорашній протест на підтримку Навального в Росії

    Нове обличчя протестів проти Путіна - російські школярі, з якими тепер воює тамтешня поліція. На мітинги проти арешту Навального підлітки збиралися в соцмережі ТікТок. І це - новий несподіваний хід російського опозиціонера. Кремль іще не придумав, що робити у відповідь, але ця ж мережа стократно посилила ще один убивчий постріл Навального по "кремлівському старцю". Фільм про розкішний палац Путіна на Чорному морі. То чим закінчилися вчорашні рекордні затримання в Росії і як соцмережа для підлітків стала новим інструментом політичної боротьби – розкаже ТСН.Тиждень.    

    Політична боротьба: чим закінчився вчорашній протест на підтримку Навального в Росії
    ТСН. Тиждень
    • Facebook
    • Twitter
    • Telegram
    • Messenger
    • Viber
Автор:
Лінда Хурані
Источник материала
loader
loader