В Україні закінчився локдаун: як Чернівці та Дніпро виходять із суворого карантину
В Україні закінчився локдаун: як Чернівці та Дніпро виходять із суворого карантину

В Україні закінчився локдаун: як Чернівці та Дніпро виходять із суворого карантину

В Україні закінчився локдаун, який тривав 17 днів, - від 8 до 24 січня. Протягом цього часу правоохоронці оштрафували дев'ять тисяч водіїв громадського транспорту і стільки ж різного роду підприємців, які намагалися працювати в обхід закону.

Як Чернівці та Дніпро повертаються до життя після локдауну, 25 січня у ТСН.Ранок. розповіли кореспонденти ТСН Вікторія Танасійчук та Антон Мачула. 

На пішохідній вулиці Чернівців, де десяток кафе та магазинів, більшість кав’ярень вже відкрилась. Посмакувати кавою в кафе, а не на вулиці раді й самі відвідувачі.Ресторани тільки готуються приймати гостей. Щоправда, деякі власники таки відкривали заклади попри карантин, поліція виявила з десяток порушників.

У місті знову запрацюють кінотеатри та торгові центри. ТСН напередодні спілкувалась з підприємцями непродовольчих магазинів, які кажуть, що виходити з локдауну будуть з чималими збитками.

Сьогодні учні повертаються до очної форми навчання. На дистанційній залишаються в місті тільки три школи.
Попри значні послаблення, місто буде у "помаранчевій зоні", тому обмеження залишаються як і по всій Україні. Додаткових місцева влада не приймала.

Відео Зняття суворих обмежень: як у регіонах України виходять з локдауну

18 тисяч порушників - правоохоронці підбили підсумки локдауну. За 17 днів посилених карантинних обмежень, що діяли з 8 січня, копи оштрафували 9 тисяч водіїв громадського транспорту і стільки ж різного роду підприємців, які намагалися працювати в обхід закону. Як регіони повертаються до більш-менш звичного життя – у прямих включеннях з Києва, Чернівців та Дніпра.

ТСН. Ранок
  • Facebook
  • Twitter
  • Telegram
  • Messenger
  • Viber

У Дніпрі жодних особливостей чи відмінностей щодо завершення локдауну немає. Усе повертається до адаптивного карантину, як і по всій території України. У супермаркетах знову можна купити усі необхідні товари. З певними обмеженнями, щодо кількості відвідувачів, відновили роботу ресторани, бари, кінотеатри та спортивні зали. Також відкрили двері для покупців й торговельні центри.

Діти повертаються до шкіл. За даними міськради, закладів, що лишаються на дистанційному навчанні у Дніпрі немає. Спортивні та культурні заходи можна проводити не більш як для 20 осіб. Звісно, з усіма вже звичними пересторогами: вимірюванням температури та дотриманням маскового режиму і дистанції.

Під забороною лишаються планові госпіталізації в лікарнях. До слова, кількість інфікованих корогавірусом врегіоні відчутно зменшилася. Якщо у перший день локдауну недугу підтвердили у 376 мешканців області,  то сьогодні - у 136. 

Автор:
Антон Мачула
Источник материала
Поделиться сюжетом