20 мая, понедельник
С картинками
Текстовый вид
ru
Украинский
Русский
"Мінував" школу дівчини, а потім влаштував "бізнес": у Запоріжжі затримали телефонного терориста
"Мінував" школу дівчини, а потім влаштував "бізнес": у Запоріжжі затримали телефонного терориста

"Мінував" школу дівчини, а потім влаштував "бізнес": у Запоріжжі затримали телефонного терориста

Псевдомінера, за яким кілька місяців полювали оперативники, затримали у Запоріжжі. На рахунку зловмисника — понад дві сотні неправдивих повідомлень про замінування. Як виявилося згодом, за свої послуги хлопець брав плату. Аби впіймати телефонного терориста, СБУ та кіберполіція буквально збились з ніг, але зрештою таки затримали молодика.

Скільки шкоди заподіяв хлопець та що йому загрожує, про це йдеться 26 січня в сюжеті ТСН.19:30.

На оперативному відео — затримання підозрюваного, за яким з весни полювали всі служби. Спецпризначенці намагаються швидше потрапити в помешкання, аби молодик не знищив докази. Цього 18-річного хлопця звинувачують в організації справжнього терору з хибними замінуваннями.

Гребля Дніпрогесу, усі атомні електростанції, мости, суди та навчальні заклади. Загалом на рахунку підозрюваного — більше двохсот повідомлень про замінування. До деяких об’єктів хлопець ставився з особливою любов’ю. Наприклад, 106-та школа в Запоріжжі. Від початку навчального року цей заклад "мінували" два десятки разів. 

Відео У Запоріжжі затримали псевдомінера, на рахунку якого понад 2 сотні неправдивих повідомлень

Псевдомінера, за яким кілька місяців полювали оперативники, затримали у Запоріжжі. На рахунку зловмисника – понад 2 сотні неправдивих повідомлень про замінування. Як виявилося згодом, за свої послуги хлопець брав плату. Аби впіймати телефонного терориста, СБУ та кіберполіція буквально збилися з ніг, але зрештою таки затримали молодика. Скільки шкоди заподіяв хлопець та що йому загрожує – у сюжеті.

ТСН. 19:30
  • Facebook
  • Twitter
  • Telegram
  • Messenger
  • Viber

Пані Людмила щодня приводить сюди правнука. Каже, що для школи перший семестр перетворився на неабияке випробування.

Всі повідомлення виявилися хибними. Проте поки вибухотехніки перевіряли територію, уроки щоразу переривали щонайменше на годину. Спочатку учням така гра навіть подобалась, але згодом і вони втомилися від телефонного терориста.

Як повідомили джерела ТСН, саме у цій школі навчається дівчина псевдомінера. У такий спосіб хлопець допомагав їй зривати уроки. А потім поставив справу на потік.

"Надсилав на електронні скриньки Служби безпеки України та Нацполіції листи з погрозами про начебто мінування різних об’єктів, а саме об’єктів критичної інфрастуруткури, соціальної сфери, а також місць масового перебування людей", — розповів Сергій Левченко, речник управління СБУ у Запорізькій області.

Хлопець організував групу в одній з російських соцмереж і там приймав замовлення на телефонний тероризм, кажуть у поліції. За лист про замінування хотів від 200 до 500 гривень. Зараз він — під домашнім арештом. Під час приїзду журналістів від будинку саме від’їжджають правоохоронці. Родичі хлопця спілкуватися не хочуть.

Сусіди кажуть, що друзів підозрюваний не мав, весь час проводив вдома. Батьки розлучені.

Псевдомінерові загрожує до 8 років позбавлення волі. І попри те, що зазвичай суди обмежуються умовними термінами для подібних злочинів, цього разу покарання може бути цілком реальним, кажуть оперативники. Все через масштаб діяльності зловмисника.

Раніше у Львові "замінували" лікарню. З медзакладу евакуювали понад тисячу людей. Інформація про вибухонебезпечні предмети не підтвердилась. 

Автор:
Яків Носков
Источник материала
Поделиться сюжетом
Упоминаемые персоны