Снігопади й сильний вітер: в "Укравтодорі" повідомили про ситуацію на дорогах України
Снігопади й сильний вітер: в "Укравтодорі" повідомили про ситуацію на дорогах України

Снігопади й сильний вітер: в "Укравтодорі" повідомили про ситуацію на дорогах України

Укравтодор оприлюднив інформацію про стан проїзду дорогами державного значення, в регіонах, де триває негода.

"Негода продовжує вирувати у центральних та південних регіонах. Штаб з ліквідації наслідків надзвичайних ситуацій на автомобільних дорогах державного значення при Укравтодорі цілодобово стежить за ситуацією", – заявляють в пресслужбі.

Відтак станом на 16:00 в Одеській області покриття державних доріг мокре та місцями засніжене. Обмежень руху на автошляхах не введено, проїзд мережею забезпечено. Працюють 168 дорожніх працівників та 137 одиниць техніки, в тому числі: 70 піскорозкидачів; 33 навантажувачі; 8 автогрейдерів; 17 плужних механізмів. Температура повітря коливається від -1 до +1 градуса за Цельсієм. Опади у вигляді снігу продовжуються.

У Миколаївській області станом на 16:00 проїзд основними дорогами області забезпечено. Мокрий сніг, подекуди з дощем, сильний вітер продовжуються. Техніка працює в посиленому режимі.

У Кіровоградській області також забезпечено проїзд державними дорогами регіону. Ускладнень руху немає на жодному з напрямків. Мокрий сніг та вітер продовжуються, техніка працює в посиленому режимі – близько 100 одиниць. Розпочав відсьогодні роботу штаб з надзвичайних ситуацій, який діятиме до 31 січня.

У Черкаській області на автодорогах державного значення працюють понад 100 одиниць спецтехніки.

Проїзд дорогами державного значення забезпечено, обмежень, затримок та ускладнень у русі немає.

Наразі дорожня спецтехніка проводить обробку покриття автодоріг протиожеледними сумішами для недопущення утворення ожеледиці та забезпечення безпечного проїзду, а також проводиться розчищення доріг від снігу.

Державне агентство автомобільних доріг України закликає водіїв утриматись від поїздок протягом двох днів 27-28 січня через несприятливі погодні умови.

Нагадуємо, п'ять областей України накрила негода. Через мокрий сніг, дощ і пориви вітру там залишилися без світла 117 населених пунктів. Найбільше постраждали села та містечка на Житомирщині. 

Источник материала
loader
loader