"Заслуговує на довіру": Санду оголосила кандидата на посаду прем'єр-міністра Молдови
"Заслуговує на довіру": Санду оголосила кандидата на посаду прем'єр-міністра Молдови

"Заслуговує на довіру": Санду оголосила кандидата на посаду прем'єр-міністра Молдови

Президентка Республіки Молдова Майя Санду оголосила колишню міністерку фінансів Наталю Гаврилицю кандидатом на посаду прем'єр-міністра країни.

Відповідний указ молдовська очільниця підписала у середу, 27 січня, повідомляє Newsmaker.

Голова держави назвала Гаврилицю "професіоналом, який заслуговує на довіру". "Я вже поставила перед нею завдання створити команду і підготувати програму, головною метою якої буде боротьба з корупцією та економічний розвиток", - висловилася Санду. 

Зазначається, що ймовірна майбутня прем'єр-міністерка Молдови у 2007-2008 роках працювала в Міністерстві економіки і торгівлі начальницею управління політик і макроекономічного розвитку, а згодом очолювала в уряді управління політики і координації допомоги.

У 2013-2015 роках на запрошення тоді ще міністерки освіти Майї Санду була держсекретарем відомства, а в червні 2019 року - очолила молдовське Міністерство фінансів. 

Нагадаємо, Києву та Кишиневу вдалося, нарешті, відновити діалог на рівні президентів, започаткувати спільні інфраструктурні, енергетичні та транскордонні проєкти. Такі стислі підсумки першого закордонного візиту президентки Молдови Маї Санду 12 січня до України. Детальніше - за посиланням.

Відео Президентські домовленості: як пройшов дипломатичний візит Маї Санду до Києва

З Кишинева до Києва за 5 годин. Спільна рада і сприяння в отриманні вакцин від коронавірусу - це теми, які обговорювали президенти України та Молдови на зустрічі у Києві. Свій перший закордонний візит президентка Молдови Мая Санду здійснила на авто, відмовившись від авіаперельоту. Детальніше про зустріч – дивіться далі.  

Президентські домовленості: як пройшов дипломатичний візит Маї Санду до Києва
ТСН. 19:30
  • Facebook
  • Twitter
  • Telegram
  • Messenger
  • Viber

 

Автор:
Оксана Сопрович
Источник материала
loader
loader