Тиждень високої моди у Парижі: чому дизайнери обирають вишукане вбрання замість спортивного стилю
Тиждень високої моди у Парижі: чому дизайнери обирають вишукане вбрання замість спортивного стилю

Тиждень високої моди у Парижі: чому дизайнери обирають вишукане вбрання замість спортивного стилю

У Парижі почалися покази кутюрної моди, в яких найдешевші речі стартують від 100 тисяч гривень. Кожен виріб є лише в одному екземплярі і виконується вручну.

Про те, як такі модні покази проходять під час карантину, що буде актуальним у цьому сезоні та як виглядають речі за мільйони гривень, 27 січня йдеться в сюжеті ТСН. 19:30.

За словами дизайнерки Юлії Магдич, найдешевша річ від кутюр вартує 30 тисяч євро. "Якісні вже такі сукні гарні, розшиті, ошатні, вони коштують від 70 тисяч евро і вище", - додає вона.

Модний експерт Роман Тимофєєв пояснює, чому кутюрний одяг залишається затребуваним попри кризу, яку нині переживає світ: "Якщо подивитися історію, то після Першої світової війни, після Другої, мода стає дуже яскравою. Пригадайте фільм "Великий Гетсбі", які там були сукні... і це все було у часи Великої депресії".

За його словами, одягаючи "дуже улюблену річ, дуже коштовну річ, ми трошки підіймаємо собі настрій".

Тимофєєв переконаний, що пандемія COVID-19 породила моду на жіночність. Так, Париж нині диктує тренд на рожеві, пастельні кольори, підкреслену талію і старовинний крій. Навіть чоловікам пропонують відійти від чорних костюмів.

"Не пропоную одягати рожевий чоловікам, але відмовитися від чорного чи синього на користь кавового, капучіно, кориці та інших дуже смачних кольорів - можна", - додає експерт.

Водночас чорний колір, зі слів дизайнерки Олени Буреніної, яка відкриватиме український тиждень моди, теж нікуди не зникає. "Колір з характером, тому чорний ніколи не вийде з моди", - пояснює Буреніна.

Компанія Chanel на свій показ запросила лише кілька відомих моделей та акторок, а модний дім Dior взагалі замість подіуму представив фільм із назвою Le Château du Tarot, що означає замок Таро. Дизайнер Крістіан Діор під час кризи звертався до карт Таро, щоби себе заспокоїти, звідси й колекція.

Відзначився онлайн-показ і модного дому Schiaparelli, засновниця якого Ельза Скіапареллі починала кар'єру ще з Коко Шанель. "За період карантину всі втомилися від спортивних костюмів, хочеться якоїсь чуттєвості, еротики", - підсумовує Олена Буреніна.

Сині широкі джинси і спортивні костюми дизайнери радять поки сховати в шафу: колись, мода на них повернеться, однак зараз тренд - на розкіш

Відео Кутюрні покази: чому люди обирають вишукані вбрання замість спортивного стилю

У Парижі почалися покази кутюрної моди. Це ті, де найдешевші речі стартують від 100 тисяч гривень. Кожна річ є лише в одному екземплярі і виконується лише вручну. Як такі модні покази проходять під час карантину? Що буде модне цього сезону? Як виглядають речі за сотні тисяч і мільйони гривень і чому люди повертаються до вишуканих вбрань замість джинсів і спортивного стилю, знає ТСН.    

ТСН. 19:30
  • Facebook
  • Twitter
  • Telegram
  • Messenger
  • Viber
Автор:
Наталія Гончарова
Источник материала
Поделиться сюжетом