Мережу насмішив новий силовий орган, який може з'явиться в Україні: "Нюхай БЕБ..."
Мережу насмішив новий силовий орган, який може з'явиться в Україні: "Нюхай БЕБ..."

Мережу насмішив новий силовий орган, який може з'явиться в Україні: "Нюхай БЕБ..."

В Україні планують впровадити новий силовий орган – БЕБ – Бюро економічної безпеки.

Така ідея виникла через те, що влада вбачає загрозу правового вакууму  у сфері фінансових розслідувань. Про це розповів Денис Монастирський – голова правоохоронного комітету Верховної Ради України.

"Безумовно, буде певне вікно чи пустка, бо ж навіть якщо буде створено БЕБ, то буде потрібен час, щоб наростити потужності і перекрити хоча б основні напрямки розслідувань", - розповів Денис Монастирський.

Законопроєкт про БЕБ не новий

Законопроєкт про Бюро економічної безпеки був створений ще в листопаді минулого року. Проте тоді бізнес-спільнота України виступала категорично проти нього, і законопроєкт не пройшов у Раді. Тоді Європейська Бізнес Асоціація закликала розробити новий законопроєкт, який врахував би коментарі і пропозиції бізнес-експертів.

БЕБ хотіли створити з метою виявлення кримінальних правопорушень економічного характеру та їх розслідування. Попередній законопроєкт мав кілька вад, на думку бізнес-експертів.

Стрічка новин України та світу в нашому Viber!

Вади законопроєкту

По-перше, у законопроєкті чітко не визначалося, що саме буде розслідувати БЕБ, які види правопорушень. По-друге, бюро не було б незалежним від політики і її впливів, не була розроблена чітка процедура призначення керівника структури. Також не були розроблені механізми контролю за БЕБ.

Тобто бізнес-експерти хвилювалися через те, що нове бюро могло б стати ще однією корумпованою структурою, яка не виправдала б себе. Підкреслювалося, що варто також розробити спеціальний запобіжник для переведення старих кадрів, які вже себе дискредитували, з СБУ, МВД чи податкової міліції.

Жарти з приводу БЕБ

У мережі сміються з можливого нового силового органу під назвою БЕБ. Це пов'язано з гусористичними мемами та відео, у яких фігурує фраза «Нюхай бебру». Бебра – це слово із молодіжного сленгу, що буквально означає чоловічий статевий орган.

Всі новини України та світу в нашому Telegram!

Нагадаємо, раніше портал MY.UA повідомляв, що Вітренко може стати міністром енергетики. Слідкуйте за новинами на нашому порталі!

Також портал MY.UA писав, що помолоділа Тимошенко одягла в Раду шкіряну вузьку сукню і розповіла про "бєспрєдєл".

Не пропустіть наші новини на каналі в Twitter та читайте нас у Flipboard

Источник материала
Поделиться сюжетом