Політик розповів, чи закінчить бардак в СБУ ухвалений закон про реформу у ній
Політик розповів, чи закінчить бардак в СБУ ухвалений закон про реформу у ній

Політик розповів, чи закінчить бардак в СБУ ухвалений закон про реформу у ній

Дмитро Лінько переконаний, що в останніх скандалах СБУ винен її керівник Баканов, який не є професіоналом, знаючим свою справу.

Про це український політик розповів інтернет-виданню Новости Украины — From-UA.

Коментуючи ухвалений закон про реформу СБУ, Дмитро Лінько зазначив, що для дієвих змін окрім цього потрібна ще й кадрова реформа цієї структури, адже за Зеленського у ній почався справжній бардак.

«Про цю реформу вже давно говорили і вона вже давно назріла. Забрати невластиві функції боротьби з корупцією і економічними злочинами, тому що у нас за деякими даними, наприклад, щодо закупівель, декілька мільйонів справ було порушено. І це взагалі смішна ситуація, що жодне з них не розслідується. Це треба було виправляти. Але крім законодавчої реформи потрібно проводити і кадрову реформу, тому що те, що було започатковано з приходом Зеленського, це абсолютний бардак, який вилився на поверхню, коли один заступник замовляв іншого», - наголосив він.

Політик також акцентував на тому, що непрофесійні дії Баканова й привели до того, що СБУ стало слабким та недієздатним.

«Це абсолютна ганьба, і не тільки для СБУ, а й взагалі для всієї країни. У воюючій країні спецслужба, яка має займатися антитерором та показувати якусь цілісність, ні в якому разі не повинна показувати таку слабкість, яку проявила фактично людина Зеленського - Баканов. Це жахлива ситуація. Це показує, що ми, на жаль, дуже слабка країна, яку можна такими скандалами чи сварами роздирати. Я переконаний, що керівником СБУ повинен бути професіонал, і з цього починаються проблеми. Коли приходить людина, яка має звання лейтенанта і взагалі не має ні дня досвіду роботи в таких органах, безумовно, це закінчиться такими провалами. І, на жаль, навіть з прийняттям такого закону навряд чи ситуація зміниться. Треба міняти всю кадрову верхівку СБУ», - резюмував співрозмовник.



Источник материала
Поделиться сюжетом