Байден закликав демократів не затягувати імпічмент Трампа
Байден закликав демократів не затягувати імпічмент Трампа

Байден закликав демократів не затягувати імпічмент Трампа

Американський президент Джо Байден закликав демократичну більшість у Сенаті не затягувати процес судових слухань у справі імпічменту його попередника Дональда Трампа.

Про це повідомляє видання The Hill.

Очільник Білого дому наголосив, що завдяки цьому новій адміністрації  вдасться зосередитися на більш важливих кроках. "Послання президента Байдена лідерам Демократичної партії в Сенаті щодо майбутнього процесу імпічменту експрезиденту Трампу є чітким: хай це буде короткочасним, не можна дозволити цьому зірвати порядок денний", - пише видання.

Слді зауважити, що Байден не був у захваті від ідеї другого імпічменту Трампу, але й не заважав процесу. 

Нагадаємо, 6 січня на засіданні Конгресу США мали завершити офіційну процедуру підрахунку голосів виборців і оголосити Джо Байдена переможцем. Сотні прихильників чинного президента Дональда Трампа зібралися біля Капітолія, щоб висловити йому підтримку, і почали штурм будівлі. Внаслідок масових протестів у Вашингтоні загинуло п'ять людей. Федеральне бюро розслідувань США відкрило 160 справ після масштабного штурму будівлі Конгресу.

Своєю чергою, демократи Палати представників США зібрали достатньо голосів, щоб оголосити імпічмент  експрезидентуДональду Трампу за підбурювання до протестів у Капітолії. 

Відео Документи про імпічмент Трампа офіційно передали до Сенату США

Документи про імпічмент Дональда Трампа офіційно передали до американського Сенату. Слухання почнуться за два тижні. Для його оголошення необхідні 67 голосів зі 100. У демократів, які зараз контролюють Сенат, стільки немає. Тож їм не обійтися без підтримки 20 республіканців –  однопартійців Трампа. Імпічмент має не лише символічне значення. Якщо його таки оголосять, Трамп більше не зможе, зокрема, балотуватися в президенти та обіймати інші державні посади.  

Документи про імпічмент Трампа офіційно передали до Сенату США
ТСН. Ранок
  • Facebook
  • Twitter
  • Telegram
  • Messenger
  • Viber

 

Источник материала
Упоминаемые персоны
loader
loader