Речницю Навального затримали "просто в спецприймальнику", справу передали до Слідчого комітету РФ
Речницю Навального затримали "просто в спецприймальнику", справу передали до Слідчого комітету РФ

Речницю Навального затримали "просто в спецприймальнику", справу передали до Слідчого комітету РФ

Речницю російського опозиціонера Олексія Навального Кіру Ярмиш затримали у кримінальній справі щодо порушення санітарно-епідеміологічних правил на акції 23 січня в Москві.

Про це із посиланням на її адвокатку Вероніку Полякову повідомляє "Интерфакс".

За її словами, опозиціонерку затримали просто в спецприймальнику. "Статус підозрюваної за частиною першою статті 236 КК (порушення санітарно-епідеміологічних правил, що призвело з необережності до масового захворювання або отруєння людей або створило загрозу настання таких наслідків)", - розповіла захисниця.

Згодом вона додала, що порушена московської поліцією кримінальна справа передана до Слідчого комітету РФ. 

Раніше Ярмиш відправили під адміністративний арешт на дев'ять діб, звинувативши її у закликах до участі в акції протесту 23 січня на підтримку Навального.

У п'ятницю російський суд відправив брата опозиціонера Олексія Навального Олега під домашній арешт строком на два місяці. Такий же запобіжний захід Тверський суд Москви призначив учасниці Pussy Riot Марії Альохіній, юристці Фонду боротьби з корупцією Любові Соболь, координатору московського штабу Навального Олегу Степанову, а також очільниці профспілки "Альянс лікарів" Анастасії Васильєвій.

Всі вони стали фігурантами справи про порушення санітарно-епідеміологічних правил. За даними Міністерства внутрішніх справ РФ, "організатори та учасники неузгоджених акцій створили загрозу поширення нової коронавірусної інфекції".

Нагадаємо, у російських містах 23 січня відбулися акції на підтримку Олексія Навального. Найбільші з них відбулися в Петербурзі та Москві. Там, за різними оцінками, зібралося до 40 тисяч людей. Аби завадити протестам, на вулиці вивели ОМОН та Росгвардію, підтягнули бронетехніку і навіть блокували зв'язок. У містах жорстоко затримували людей, застосовуючи до них силу. 

Тим часом російська столиця готується до нових акцій на підтримку опозиціонера Олексія Навального, проведення яких заплановане на 31 січня. У цей день московська влада радить закрити магазини і кафе в центрі.

Відео У Москві затримали Олега Навального – брата російського опозиціонера

У Москві затримали Олега Навального – брата російського опозиціонера. Місце його перебування наразі невідоме. Напередодні силовики провели обшуки у квартирах Олексія Навального, його соратників, а також в офісі Фонду боротьби з корупцією. Рейди нібито пов`язані з кримінальною справою про порушення епідеміологічних норм під час акції у Москві 23 січня.

У Москві затримали Олега Навального – брата російського опозиціонера
ТСН. 12:00
  • Facebook
  • Twitter
  • Telegram
  • Messenger
  • Viber

 

 

Автор:
Оксана Сопрович
Источник материала
loader
loader