У Львові вигадали оригінальний ароматний спосіб боротьби з ожеледицею: "Чого добру пропадати"
У Львові вигадали оригінальний ароматний спосіб боротьби з ожеледицею: "Чого добру пропадати"

У Львові вигадали оригінальний ароматний спосіб боротьби з ожеледицею: "Чого добру пропадати"

У Львові вигадали альтернативний спосіб порятунку від слизьких тротуарів.

Оригінально до негоди готуються у Львові. Слизькі тротуари там посипають не сіллю, а кавовою гущею. Такий спосіб є екологічним, оскільки кавова гуща – це органічна речовина, яку використовують як добриво для рослин.

Де комунальники Львова беруть кавову гущу

Здавалося б, де набрати скільки гущі, щоб можна було посипати нею слизькі тротуари? Її надають місцеві кав'ярні. Їх у Львові багато. Львів взагалі вважають українською кавовою столицею. Крім цього, її надають абсолютно безкоштовно. Мовляв, чого добру пропадати.

Щодня львівські кав'ярні викидають десятки кілограмів кавової гущі. Вони не проти були спрямувати її на добру справу, та ще й надати її безкоштовно. Єдина, за що турбуються в кав'ярнях, це правильне зберігання гущі, оскільки вона містить вологу. Її не можна зберігати більше кількох днів, бо вона починає цвісти. Тож її треба використовувати відразу, говорять працівники кав'ярень.

Стрічка новин України та світу, новини суспільства в нашому Viber!

Які переваги кави

Як відомо, найчастіше тротуари й доріжки в парках посипають сіллю з піском. Але, як говорять комунальники у Львові, варіант з кавовою гущею є кращим, оскільки він екологічний, а також не шкодить ані взуттю, ані собакам, яких вигулюють в парках.

Як розповіла радниця міського голови Львова з питань екології Ірина Оршак, кавова гуща має абразивні властивості. Також вона є корисною для рослинності, вона покращує стан грунту та підживлює рослини. До того ж це виходить дешевше, ніж використання піскосуміші.

Піскосуміш після завершення негоди треба підмітати, збирати скрізь, де вона використовувалась, а кавову гущу можна просто відмести до клумб чи під дерева, й вона ще й послужить добривом.

Всі новини України та світу в нашому Telegram

Нагадаємо, раніше портал MY.UA повідомляв, що синоптики попередили про кардинальну зміну погоди в Україні.

Також портал MY.UA писав, що Криклій анонсував передачу українських вокзалів приватним компаніям.

Не пропустіть наші новини на каналі в Twitter та читайте нас у Flipboard

Источник материала
Поделиться сюжетом
Упоминаемые персоны