Зеленський хоче призначити послом фігуранта корупційних скандалів
Зеленський хоче призначити послом фігуранта корупційних скандалів

Зеленський хоче призначити послом фігуранта корупційних скандалів

Наші джерела стверджують, що в офісі президента лобіюється призначення послом України в Киргизії генерала Валерія Євдокимова, який у 2020 році протягом декількох місяців очолював службу зовнішньої розвідки України.

Достеменна причина звільнення В.Євдокимова з тієї посади в червні 2020 року невідома. Але це відбулося невдовзі після низки публікацій зі звинуваченнями цього пана у зловживанні спиртним, непрофесіоналізмі та причетності до корупції.

В ЗМІ також оприлюднювалася інформація про те, що В.Євдокимов є фігурантом кримінальної справи.

Журналісти-розслідувачі спіймали цього генерала і на махінаціях зі службовим житлом.

Друзі в Держприкордонслужбі підтверджують, що перебуваючи на посаді В.Євдокимов виміняв в держави своє неліквідне житло по вул. Шевченка в Житомирі на 3-кімнатну квартиру в престижному житловому комплексі «Герцен-парк» у Києві. Ця інформація відповідає даним, відображеним у деклараціях пана Євдокимова за 2020 рік. Вартість подібних квартир в цьому комплексі стартує від 4 млн. грн.

Інші джерела стверджують, що незважаючи на звільнення більше ніж півроку тому, генерал Євдокимов до цього часу перебуває на утриманні держави, зокрема отримує щомісяця більше 50-ти тис. грн. грошового забезпечення та користується службовим авто.

Редакція звернеться за коментарями до ОПУ, АДПСУ та СЗРУ.



Источник материала
Поделиться сюжетом