В Івано-Франківську посилили карантин: що змінилося
В Івано-Франківську посилили карантин: що змінилося

В Івано-Франківську посилили карантин: що змінилося

В Івано-Франківську посилили карантинні заходи. Таке рішенняухвалила у четвер, 4 лютого, обласна комісія з надзвичайних  ситуацій, інформує пресслужба Івано-Франківської ОДА.

"Ми повинні реагувати швидко, щоби припинити ріст та стабілізувати ситуацію із захворюваністю на Прикарпатті. Прошу поставитися до цього з усією серйозністю", - сказав голова обласної державної адміністрації Андрій Бойчук під час засідання комісії.

Члени комісії одноголосно ухвалили рішення про посилення заходів, передбачених Постановою КМУ від 9 грудня 2020 року № 1236, а саме:

- обмежити проведення масових заходів за участю понад 20 осіб;

- заборонити здійснення регулярних та нерегулярних перевезень пасажирів в кількості більшій, ніж кількість місць для сидіння,

- обмежити проведення дискотек, роботу розважальних закладів (нічних клубів), закладів громадського харчування з організацією дозвілля, зокрема, проведення святкових заходів, банкетів, публічних подій;

- посилити контроль за масковим режимом у громадських місцях.

Окрім цього департамент охорони здоров’я повинен розгорнути у медзакладах області 70 додаткових ліжок, визначених для госпіталізації хворих на коронавірусну хворобу, а департамент фінансів облдержадміністрації повинен вирішити питання щодо виділення 5 мільйонів гривень для забезпечення киснем додатково розгорнутих ліжок.

Також в області хочуть збільшити кількість тестувань на COVID-19 та посилити контроль за дотриманням обмежувальних заходів.

У районах і містах області, де спостерігається найбільший ріст захворюваності, планують провести роз’яснювальні роботи серед населення. Для цього задіють спеціальну техніку із гучномовцями для оголошення інформації про заходи із запобігання хворобі.

За словами головного санітарного лікаря Івано-Франківської області Руслана Савчука, найгірша епідеміологічна ситуація у Бурштині, Івано-Франківську, Яремче, Богородчанському, Коломийському,  Городенківському, Тисменицькому, Тлумацькому, Косівському районах. Там високі показники захворюваності та  госпіталізації пацієнтів з коронавірусом, пише "Місто".

В.о. директора департаменту охорони здоров’я облдержадміністрації Володимир Дзьомбак додав, що вже близько 57% ліжок у лікарнях Івано-Франківщини зайняті хворими на COVID-19. Попри те, що цього тижня збільшили кількість ліжкомісць, медична система не зможе скоро впоратись з кількістю хворих.

Нагадаємо, станом на сьогодні, 5 лютого, Івано-Франківська область лідирує в Україні за кількості виявлених за добу інфікованих коронавірусом. Там зафіксували 433 нових випадки зараження.

Відео Уряд продовжив карантин в Україні до 30 квітня

Карантин в Україні триватиме до 30 квітня, але ця дата ще не кінцева. Про це сьогодні заявив прем'єр-міністр. За словами Дениса Шмигаля, обмеження триватимуть і після цього, утім їх можуть послабити - все залежить від ситуації з коронавірусом.   

ТСН. 16:45
  • Facebook
  • Twitter
  • Telegram
  • Messenger
  • Viber
Автор:
Оксана Руда
Источник материала
Поделиться сюжетом