У Раді прийняли рішення щодо трудових книжок і пенсій
У Раді прийняли рішення щодо трудових книжок і пенсій

У Раді прийняли рішення щодо трудових книжок і пенсій

У Верховній Раді підтримали рішення про введення трудових книжок в електронній формі.

Серед всіх "плюсів" такого роду документації - можливість автоматичного зарахування пенсійних виплат.

Докладніше про законопроект щодо запровадження електронних трудових книжок

Свої голоси "за" законопроект під №3623 віддали 265 нардепів.

Проте не варто розраховувати, що відмова від паперових трудових книжок буде моментальною, адже згідно з законопроектом передбачений період переходу протягом п'яти років. В цей час допускається використання як паперової, так і електронної трудової.

Електронні трудові книжки будуть створені при використанні Державного реєстру відомостей про загальнообов'язкове державне соціальне страхування при використанні веб-порталу электроуслуг ПФУ. З цією метою як працівники, так і роботодавці почнуть завантажувати в реєстр скани або цифрові копії паперових трудових, довідок тощо, які в подальшому потрібно підписати кваліфікованими електронними підписами.

Як тільки буде здійснено внесення даних до Держреєстру, роботодавцю потрібно надати працівнику оригінальні документи паперових трудових підпису. Крім цього, працівники можуть звертатися з проханням про внесення в паперову книжку відомостей з приводу прийому на роботу, переведення і відсторонення від посади, незалежно від наявності електронних трудових.

Про можливості автоматичного призначення пенсійних виплат

Законом вводиться ймовірність автоматичних призначень пенсійних виплат, навіть при відсутності особистих звернень особи. При цьому зберігається право відстрочити вихід на пенсію.

Так, якщо відбулося перенесення призначення пенсійної виплати та продовжено перебування на роботі, то розмір пенсії цієї особи почнуть підвищувати на 0,5-0,75%. Крім того, передбачено визначення при використанні програмних засобів Держреєстру найвигіднішої версії для призначення пенсії, включно з датою такого призначення.

На сайті MY.UA зібрані найактуальніші новини України і світу.

Так, раніше ми писали, що через зниження тарифів на газ і повернення до державного регулювання в України можуть бути проблеми з МВФ.

А також ми повідомляли, що в Україні істотно зросте прожитковий мінімум.

Приєднуйтесь до нас у Twitter!

Слідкуйте за нами у Flipboard!

Источник материала
Поделиться сюжетом