Ігри Нескорених: збірна України провела відкрите тренування – включення
Ігри Нескорених: збірна України провела відкрите тренування – включення

Ігри Нескорених: збірна України провела відкрите тренування – включення

Національна збірна "Ігор нескорених" провела відкрите тренування. Через пандемію коронавірусу вже вдруге перенесли міжнародні змагання для поранених ветеранів та військових. Але українська команда нескорених темпи не збавляє – готується, адже додався ще один вид спорту. Кореспондентка "5 каналу" Леся Головата знає про це більше.

"Ігри нескорених" – це міжнародні змагання, які в 2014-му році заснував принц Гаррі для поранених під час бойових дій ветеранів.

Наступні відбудуться навесні 2022-го року в Гаазі. До цього року ветерани могли демонструвати свою міць у 6-ти видах спорту, серед яких паверліфтинг, веслування на тренажерах, плавання, легка атлетика і стрільба з лука. Тепер учасники зможуть узяти участь і в баскетболі. 

"Я думаю, що 70% членів збірної отримають золоту медаль – в усіх дисциплінах, в усіх видах спорту. У нас дуже потужні тренери. Вони не тільки зірки спорту, а й високоякісні фахівці", – розповів тренер збірної Сергій Конюшок.

Під час відкритого тренування профільна міністерка вручила паралімпійцям спеціальні медальйони. Їх викарбували ювеліри британського королівського двору як компенсацію за дворічну відсутність змагань. А американська збірна передала українській команді візки.

"В цьому році в лютому, коли американці в нас були, візки привезли. Раз спробували - тяжко було. Ну, незвично. А потім розтренувались і зараз так закидаємо, як справжні баскетболісти, але на візках", – розповів Артем Лукашук, член національної збірної "Ігор нескорених".

Леся Головата, "5 канал"

Источник материала
Поделиться сюжетом
Упоминаемые персоны