Нові дані про трагедію зі збитим літаком МАУ: Канада підключилася до розслідування
Нові дані про трагедію зі збитим літаком МАУ: Канада підключилася до розслідування

Нові дані про трагедію зі збитим літаком МАУ: Канада підключилася до розслідування

Канадським урядом за підтримки органів безпеки розпочато вивчення аудіозапису, на якому дехто з голосом, схожим на міністра закордонних справ Ірану Мохаммада Джавада Заріфа, повідомляє про ймовірність навмисного вогню по літаку МАУ в січні 2020-го року.

Відповідну інформації повідомили в канадському виданні CBC News.

Детальніше про нові докази, які фігурують у справі про збитий літак МАУ в Тегерані

Згідно з даними журналістів, на аудіозапису чути розмову трьох осіб, яка відбулася в перші місяці після трагедії.

На цьому записі чути голос Заріфа, який міркує про "тисячі можливостей", вірніше способів, як можна пояснити причини катастрофи літака МАУ, включаючи навмисну атаку за участю двох-трьох чоловік. Він у розмові називає такий варіант "цілком імовірним", однак припускає також, що літак міг бути збитий помилково.

Інші новини надзвичайних ситуацій - у нашому Viber!

Всі новини України і світу - в нашому Telegram!

Крім того, він висловлював думку, що правду про причини катастрофи літака ніхто і ніколи не розкриє, навіть представники уряду та збройних сил Ірану, так як це, нібито, "не в інтересах нації".

З боку спецрадника канадського прем'єр-міністра у справі літака МАУ отримано підтвердження того, що у канадських експертів є аудіозапис - вони отримали його ще в листопаді. Він також зазначив, що у цьому матеріалі міститься конфіденційна інформація, і, отже, публічне коментування ходу розслідування може загрожувати життю і здоров'ю осіб, які фігурують у розмові.

Відомості про катастрофу літака МАУ

Як відомо, авіатроща літака Boeing-737 "Міжнародних авіаліній України" відбулася вночі 8 січня минулого року. Він був збитий через короткий проміжок часу після вильоту з міжнародного аеропорту "Імам Хомейні" в Тегерані. Під час трагедії на борту перебувало 167 пасажирів і 9 членів екіпажу. Вижити не вдалося нікому. Жертвами авіакатастрофи стали 11 українців.

На самому початку розслідування іранська влада спростувала ймовірність збивання, проте через деякий час визнала, що літак помилково був збитий протиповітряними силами країни.

На сайті MY.UA зібрані найсвіжіші новини.

Раніше ми писали про те, як українці згадували загиблих в результаті авіатрощі літака МАУ через рік з дня трагедії. 

А ще ми розповідали, що біля узбережжя Індонезії сталася аварія - пасажирський літак зник з радарів.

Не пропустіть наші новини на каналі в Twitter і читайте нас в Flipboard!

Источник материала
Поделиться сюжетом