Мінінфраструктури у грудні попросило 500 млн грн з COVID-фонду на підтримку авіації
Мінінфраструктури у грудні попросило 500 млн грн з COVID-фонду на підтримку авіації

Мінінфраструктури у грудні попросило 500 млн грн з COVID-фонду на підтримку авіації

Про це повідомляє експертна організація StateWatch.

Згідно з листом Міністра інфраструктури Владислава Криклія до Кабінету Міністрів, який оприлюднила організація, пасажиропотік в Україні у 2020 році знизився на 66% у порівнянні з 2019 роком. Це призвело до втрат аеропортів та перевізників. Додаткових коштів потребували, зокрема, аеропорти "Бориспіль" та "Львів" ім. Данила Галицького.

В обґрунтуванні Криклій зазначив, що в умовах карантинних заходів навесні 2020 року аеропорти та авіаперевізники вжили аникризові заходи: перевели персонал на неповний робочий день, або скоротили його, також був скорочений флот авіаперевізників, закритий термінал ''F" в аеропорту "Бориспіль". Зазначені заходи дали можливість зменшити видатки на утримання аеропортів.

У листі зазначається, що за минулі роки державні підприємства у сфері цивільної авіації здійснили значні відрахування на користь держави. Зокрема, міжнародний аеропорт "Бориспіль" у 2018 році сплатив 1,8 млн грн, у 2019 році - понад 2 млн грн, а міжнародний аеропорт "Львів" ім. Данила Галицького у 2018 році - 222 млн грн, у 2019 році - 214 млн грн.

Наприкінці наголошується, що в умовах зимового періоду та другої хвилі COVID-19 у світі, авіаційна галузь потребує фінансової підтримки від держави задля збереження самої галузі.

Кошти планують витратити на убезпечення пасажирських перевезень, підвищення операційної ефективності підприємств та покращення авіаційного транспортного сполучення.

Слідкуйте за подіями в Україні та світі разом з Еспресо! Підписуйтесь на Telegram-канал: https://t.me/espresotb

Теги по теме
Коронавирус авиация
Источник материала
Поделиться сюжетом
Упоминаемые персоны