У Мінфіні розповіли про грошову допомогу від Світового банку
У Мінфіні розповіли про грошову допомогу від Світового банку

У Мінфіні розповіли про грошову допомогу від Світового банку

Україна очікує на два транші Світового банку, але для отримання необхідно ухвалити пакет аграрних законів. 

Про це в інтерв'ю УНІАН розповів міністр фінансів Сергій Марченко.

За його словами, йдеться про два транші по 350 млн доларів від Світового банку. Крім того, ще є кошти кошти другого траншу макрофінансової допомоги ЄС - це 600 млн євро.

"Днями розмовляв з керівником Світового банку в Україні. Обговорювали умови надання коштів. Щодо першого траншу - це staff level agreement з МВФ. Для другого траншу - ухвалення пакету аграрних законів. Це в принципі, реально. Верховна Рада засідатиме через тиждень у режимі пленарних засідань. Тому є шанси розглянути ці законопроєкти і отримати 700 мільйонів доларів – два транші Світового банку", - сказав Марченко.

За словами глави Мінфіну, тривають перемовини з Міжнародним валютним фондом, що дозволяє очікувати  продовження співпраці зі Світовим банком, а також з Європейською комісією. Зокрема, йдеться про отримання кредитної допомоги.

"Це дозволить запозичувати під нижчу дохідність, підвищить вартість наших цінних паперів і, відповідно, - знизить боргові ризики країни. Програма "Стенд-бай" розрахована на 18 місяців і добігає кінця у грудні цього року. Тому ми плануємо отримати кошти від МВФ в рамках поточної програми до кінця року", - сказав Сергій Марченко.

Як повідомлялося, Україна у 2021 році розраховує отримати тритранші від Міжнародного валютного фонду (МВФ) на загальну суму 2,2 мільярда доларів. У червні минулого року МВФ затвердив програму на 5 мільярдів доларів на підтримку української економіки, яка впала в рецесію через пандемію коронавірусу. 

Відео Переговори Києва з МВФ поновлюються і відбуватимуться онлайн

Переговори Києва з МВФ поновлюються. Місія Міжнародного валютного фонду сьогодні має розпочати перегляд чинної півторарічної програми фінансування, обсяг якої становить 5 мільярдів доларів. На своїй офіційній сторінці в Twitter український президент уже привітав поновлення переговорів. Для отримання кредиту МВФ, Україна взяла на себе зобов'язання внести зміни до закону про банківську діяльність. Перший транш у 2 мільярди 100 мільйонів доларів нам дали ще в червні. Нинішній етап перемов через пандемію відбуватиметься онлайн.

Переговори Києва з МВФ поновлюються і відбуватимуться онлайн
ТСН. 16:45
  • Facebook
  • Twitter
  • Telegram
  • Messenger
  • Viber
Автор:
Тетяна Курпіта
Источник материала
loader
loader