Зрада від Міносвіти: у шкільних підручниках перекрутили історію - "могутня Росія та дика Україна"
Зрада від Міносвіти: у шкільних підручниках перекрутили історію - "могутня Росія та дика Україна"

Зрада від Міносвіти: у шкільних підручниках перекрутили історію - "могутня Росія та дика Україна"

У шкільному підручнику, схваленому Міністерством освіти і науки України, написали, що Росія заснувала низку українських міст.

«Росія заснувала Одесу, Дніпро, Сімферополь і Севастополь», - йдеться у підручнику для учнів 8-го класу, повідомляють на каналі "Україна".

Разом із тим українці, які засновували свої міста, мали писемність та активно розвивалися, описані в підручнику як дикі племена. Цей підручник історії ще не випустили для школярів, однак він уже схвалений Міністерством освіти і науки України. В мережі схвалення книги з таким змістом назвали «черговою зрадою від Міністерства освіти і науки України».

Стрічка новин України та світу, новини освіти в нашому Viber!

(дивіться з 29-ї хвилини)

Українці коментують

У мережі почали активно обговорювати ситуацію зі схваленням шкільного підручника такого змісту. Реакції українців дуже різні. Хтось критично до цього поставився, хтось навпаки вважає, що ситуацію роздувають із нічого.

«Ну российская империя, я не думаю, что там написано, что это сделала Российская Федерация, а так не вижу никаких зрад», «Екатерина основала эти города», 

«Причем здесь бл*ть Росия! В те времена была Российская империя!!!!!», «уже в предвкушении, что начнется😂 Учите историю, те, кто начнет ща ко-ко-ко. Перечисленные города основала Екатерина», 

«Брехуненко - лучшая фамилия, которая могла бы быть у историка :)», «В те времена когда основали Херсон и Одессу в Москве жабы квакали, а в Новгороде мох жрали», - висловлюються українці в обговореннях телеграм каналу «ХУкраина/Новости» (коментарі подаємо в оригіналі зі збереженням орфографії та пунктуації авторів).

Ще один інцидент з підручниками

Нагадаємо, що кілька тижнів тому стався ще один інцидент із підручниками історії України. 

Йдеться про те, що Андрій Портнов подав позов до суду із вимогою перевірити 8 підручників історії різних видавництв, у яких було написано, що у 2014 році снайпери «Беркуту» застрелили п’ятьох активістів «Євромайдану» на вулиці Грушевського. За твердженням позивача (Портнова), це недоведений факт.

Всі новини України та світу в нашому Telegram

Нагадаємо, раніше портал MY.UA повідомляв, що повідомили важливу інформацію щодо реєстрації на ЗНО - до уваги вступників.

Також портал MY.UA писав, що Верховна Рада виділить по 100 тисяч на випускників.

Не пропустіть наші новини на каналі в Twitter та читайте нас у Flipboard

Источник материала
Поделиться сюжетом
Упоминаемые персоны