Зимовий шторм покрив снігом понад 70% території США, кількість загиблих перевищила 20
Зимовий шторм покрив снігом понад 70% території США, кількість загиблих перевищила 20

Зимовий шторм покрив снігом понад 70% території США, кількість загиблих перевищила 20

Про це повідомляє Reuters.

Зимовий шторм приніс холодний вітер, заморозки і сніг у ті регіони, які традиційно вважаються найбільш спекотними в США. Через холоди закрили центри вакцинації від COVID-19 і виникли труднощі з поставками вакцини.

Негода забрала життя щонайменше 21 людини в чотирьох штатах: Теннессі, Техас, Кентуккі і Луїзіана. У Північній Кароліні в результаті торнадо, викликаного зимовим штормом, загинули три людини і 10 отримали травми.

В районі Х’юстона під час пожежі загинула сім'я з чотирьох осіб, вони розпалили камін, щоб зігрітися. Ще кілька людей загинули в автомобільних аваріях або отруїлися чадним газом, повідомляє AP.

За даними Національної метеорологічної служби (NWS), понад 150 млн американців опинилися у зоні зимового шторму. Синоптики повідомили, що у вівторок, 16 лютого, понад 73% території США було вкрито снігом.

У Техасі через перевантаження електромереж без світла залишилися понад 4 млн осіб, в тому числі 1,4 млн осіб в столичному районі Х’юстона. Знеструмлена чверть будинків в Далласі.

Від Міннесоти до Техасу почали віялові відключення електроенергії, щоб знизити навантаження на електромережі. Жителі Небраски залишилися без електрики на тлі найхолоднішої погоди за всю історію спостережень. Наприклад, в Омасі за ніч температура впала до -30 градусів за Цельсієм, що стало найхолоднішим показником за останні 25 років.

Очікується, що холод не відступить до цих вихідних.

Слідкуйте за подіями в Україні та світі разом з Еспресо! Підписуйтесь на Telegram-канал: https://t.me/espresotb

Теги по теме
США непогода
Источник материала
Поделиться сюжетом