В окупованому Криму тривають обшуки в будинках кримських татар
В окупованому Криму тривають обшуки в будинках кримських татар

В окупованому Криму тривають обшуки в будинках кримських татар

У ніч проти середи, 17 лютого, у кількох районах тимчасово окупованого Кримського півострова відбулися обшуки в помешканнях кримських татар. 

Про це повідомив очільник Меджлісу Рафат Чубаров, а також громадський рух "Кримська солідарність".

"У тимчасово окупованому Криму о 04:00 почалися і в ці хвилини ще тривають обшуки у домах кримських татар, - розповів Чубаров. - Поки відомо про 5 обшуків".

За його словами, два обшуки тривають у Бахчисараї, а також по одному - в Сімферополі, Білогорську та селі Завітне Совєтського району. 

Як зазначили у "Кримській солідарності", окупанти навідалися до помешкань Абдулборія Махамадамінова, Азамата Еюпова, Тимура Ялкабова, Олега Федорова, Ернеста Ібрагімова, Ленура Сейдаметова та Яшара Шіхаметова. 

Відомо, що Ібрагімов понад 10 років працював кухарем в караван-сараї "Салачик". Він є активістом проєкту для дітей політв'язнів "Кримське дитинство". У 2017 році проти Ібрагімова порушили адміністративну справу. "На гарячій лінії ФСБ повідомляють, що обшук проводять рамках кримінальної справи співробітники спецслужб", - йдеться у повідомленні. 

Еюпов же був учасником протестної акції кримських татар на Красній площі в липні 2019 року. Він також є постійним слухачем на відкритих судових засіданнях за політично вмотивованими справами. Еюпов опікується дорослою донькою з інвалідністю. 

Інформація уточнюється. 

❗️ОБЫСКИ В КРЫМУ (обновляется) Нашим активистам сообщают о проведении обысков в нескольких районах Крыма. Первые звонки...

Опубліковано Крымская солидарность Вівторок, 16 лютого 2021 р.

Раніше на Керченському мосту окупанти затримали понад сотню кримських татар, які прямували до Ростова-на-Дону на оголошення вироку фігурантам Білогірської групи у справі "Хізб ут-Тахрір". 

Відео Російський суд у Ростові засудив трьох кримських татар за сфабрикованими справами

Від 13 до 18 років колонії суворого режиму. Російський суд у Ростові засудив трьох кримських татар за сфабрикованими справами. Енвера і Різу Омерових та Айдера Джаппарова затримали в Криму у червні 2019 року, звинуватили у тероризмі та участі в діяльності ісламської організації. Згодом незаконно вивезли до Ростова, де й проводили судові засідання. Як запевняють адвокати затриманих та правозахисники, слідство та судовий процес відбувалися із численними порушеннями. А докази про непричетність обвинувачуваних цілковито ігнорувалися.  

Російський суд у Ростові засудив трьох кримських татар за сфабрикованими справами
ТСН. 16:45
  • Facebook
  • Twitter
  • Telegram
  • Messenger
  • Viber
Автор:
Оксана Сопрович
Источник материала
loader
loader