Напад на коледж у Нігерії: у заручниках бойовиків сотні студентів і викладачів
Напад на коледж у Нігерії: у заручниках бойовиків сотні студентів і викладачів

Напад на коледж у Нігерії: у заручниках бойовиків сотні студентів і викладачів

Озброєна група людей напала на державний коледж в місті Кагара на заході Нігерії і викрала сотні студентів і викладачів. Наразі точна кількість викрадених людей встановлюється. Згідно даним ЗМІ — в заручниках можуть бути до 350 учнів.

Про це у середу, 17 лютого, повідомляє Vanguard.

Представниця місцевої влади повідомила про те, що бойовики, одягнені в студентську форму, увірвались в гуртожиток о 2 годині ночі.

За інформацією AFP, яке посилається на місцевого чиновника, бандити викрали сотні студентів і викладачів. Кільком студентам і одному співробітнику вдалося втекти.

Своєю чергою, президент Нігерії Мухаммаду Бухарі розпорядився в середу почати операцію з порятунку студентів.

“Глава держави наказав збройним силам і поліції домогтися негайного повернення всіх захоплених цілими і неушкодженими”, — повідомив офіційний представник нігерійського президента Гарба Шеху.

Раніше у Нігерії бойовики атакували два населенних пункти. В результаті вбито щонайменше 70 людей. 

Також у Нігерії бойовики жорстоко вбили 110 селян. Нападники пересувалися на мотоциклах і вбивали чоловіків і жінок, які збирали врожай на рисових полях.

Відео Нігерію накрила хвиля протестів проти жорстокості правоохоронців – Секретні матеріали

Кілька тисяч протестувальників вийшли на вулиці після того, як нігерійська влада оголосила про розформування славнозвісного поліцейського Спеціального загону по боротьбі з пограбуваннями (SARS) та переведення їх співробітників до інших підрозділів поліції. SARS – це такий собі нігерійський беркут. Протестувальники вимагають віддати його членів під суд та закликають владу виплатити усім постраждалим від їхніх дій нігерійцям компенсації. Чи готова влада Нігерії на такі умови – дивіться у сюжеті. Повні випуски дивіться на 1+1 video

Нігерію накрила хвиля протестів проти жорстокості правоохоронців – Секретні матеріали
Секретні матеріали
  • Facebook
  • Twitter
  • Telegram
  • Messenger
  • Viber
Автор:
Олена Вус
Источник материала
loader
loader