На Донбасі — реальна війна, а не якась АТО: Кравчук закликав називати речі своїми іменами
На Донбасі — реальна війна, а не якась АТО: Кравчук закликав називати речі своїми іменами

На Донбасі — реальна війна, а не якась АТО: Кравчук закликав називати речі своїми іменами

Голова української делегації в Тристоронньої контактної групи (ТКГ) з врегулювання конфлікту на Донбасі Леонід Кравчук вважає, що під час війни проти України необхідно називати речі своїми іменами. За його словами, на Донбасі йде реальна війна, а не антитерористична операція.

Про це Кравчук сказав в ефірі каналу "Україна 24". 

"Хочу сказати одну річ: ми маємо діяти активно, системно і не даючи жодної можливості, шансу нашим опонентам, Росії, думати, що Україна поступиться національними стратегічними інтересами. Цього не було і ніколи не буде. Але треба діяти адекватно і називати речі своїми іменами. Коли ми говоримо про війну на Донбасі, не можна говорити "вони нас провокують і стріляють, вбивають". Це дивне формулювання... Ми маємо говорити "вони ведуть проти України реальну війну, порушують домовленості про всеосяжну тишу", а не "провокують". Ми будемо називати речі своїми іменами, війну війною, а не якоюсь АТО, що вони вбивають, а не провокують, діємо жорстко там, де потрібно і гнучко там, де потрібно", - сказав Кравчук.

Нагадаємо, у середу, 17 лютого, відбулося чергове засідання ТКГ щодо врегулювання конфлікту на Донбасі на рівні глав делегацій у режимі відеоконференції. Російська сторона декілька разів намагалася перевести обговорення від практичних кроків щодо виконання Нормандських та Мінських домовленостей. 

Зазначається, що Леонід Кравчук жорстко нагадав представникам РФ, що: РФ є стороною конфлікту; РФ окуповує Крим та ОРДЛОУ; РФ є учасником ТКГ за посередництвом ОБСЄ. І будь-які консультації будуть продовжені українською стороною лише в разі, якщо вони матимуть дієвий практичний сенс.

Автор:
Лінда Хурані
Источник материала
Упоминаемые персоны
loader
loader