У Боярці відсторонили директорку ліцею, в якому школярки наковталися пігулок
У Боярці відсторонили директорку ліцею, в якому школярки наковталися пігулок

У Боярці відсторонили директорку ліцею, в якому школярки наковталися пігулок

У Боярці Київської області від посади відсторонили директорку академічного ліцею "Гармонія", де 16 лютого дві семикласниці випили по 40 пігулок "Дротаверину". Нагадаємо, що одна з дівчат померла.

Про це мер міста Олександр Зарубін повідомив на своїй сторінці у Facebook.

Згідно з його розпорядженням, від 18 лютого до щонайменше 17 березня міське управління освіти та науки здійснюватиме службове розслідування щодо ймовірного неналежного виконання Світланою Сушко своїх службових обов'язків. Впродовж визначеного періоду директорка не здійснюватиме повноважень за посадою.

"Такі дії направлені на дотримання суворого контролю щодо недопущення порушення режиму роботи в закладах освіти та притягнення до відповідальності осіб, винних у порушенні належного виконання посадових обов'язків", - наголосив Зарубін. 

Вчора Боярську громаду сколихнула страшна звістка про трагічну подію, що відбулася у Боярському академічному ліцеї "...

Опубліковано Alexandr Zarubin Середа, 17 лютого 2021 р.

Нагадаємо, що 16 лютого в академічному ліцеї "Гармонія" дві учениці сьомого класу вжили по 40 пігулок "Дротаверину", внаслідок чого отруїлися. Медикам не вдалося врятувати одну школярку, інша дівчинка перебуває в медичному закладі, її вже перевели з відділення інтенсивної терапії до педіатричного.

Прокуратура відкрила кримінальне провадження і назвала офіційну причину смерті 13-річної дівчинки — отруєння великою кількістю препарату. Це призвело до зупинки серця, бо ліки знизили артеріальний тиск.

Поліція встановила, у якій саме аптеці школяркам продали спазмолітики, але назву не розголошує. Відомо, що вона розташована неподалік школи. За версією правоохоронців, напитися пігулок дівчат підштовхнуло відео у ТікТоці. 

Водночас 17 лютого в Умані Черкаської області дві восьмикласниці в приміщенні школи наковтались таблеток і потрапили до лікарні. Дівчата прийняли медичний препарат "Дротаверин", як і ліцеїстки із Боярки Київської області. Участь в інтернет-флешмобі заперечують. 

Соціальні мережі заманюють дітей цікавими конкурсами та викликами, це місце, де можна подражнити один одного і стати популярним. Але психологи попереджають, що бездумне наслідування трендів соцмереж небезпечне. І передусім, для підлітків. Як уникнути поганого впливу на дітей - читайте за посиланням.

Відео Новини України: у ліцеї Боярки розслідують обставини отруєння семикласниць

Отруєння школярок у Боярці. Стан дівчинки, яку лікарям вдалося відкачати після вживання 40 таблеток, покращився. Сьогодні її вже перевели з відділення інтенсивної терапії до педіатричного.  Напередодні в одному з ліцеїв Боярки дві дівчинки отруїлись пігулками, які самі ж купили в аптеці. Одна з дівчат померла. Детальніше  про трагедію – дивіться у прямому включенні.  

ТСН. 16:45
  • Facebook
  • Twitter
  • Telegram
  • Messenger
  • Viber

 

Автор:
Оксана Сопрович
Источник материала
Поделиться сюжетом
Упоминаемые персоны