В Одесі сильний шторм знищив кілька морських пляжів
В Одесі сильний шторм знищив кілька морських пляжів

В Одесі сильний шторм знищив кілька морських пляжів

В Одесі після нещодавнього потужного шторму велетенські хвилізнищили кілька пляжів. Від удару стихії постраждали і літні ресторанчики на узбережжі. Морська вода забрала тонни піску з берегової лінії в районі 16 станції Великого Фонтану.

Як у місті планують рятувати зруйновані пляжі, розповіли у сюжеті ТСН.Ранок 18 лютого. 

Одеситам, що прийшли на 16 станцію фонтана погуляти до моря, тепер доводиться ретельно шукати місце, аби спуститися на пляж. Адже їх після шторму "Тристан" тут майже не залишилося. "Був дуже сильний шторм. Море настільки близько підійшло, що хвилі били в цю бетонну стіну. Тобто практично не було піску", - каже одеситка Ірина Мороз. 

На одному з пляжів хвилі вирвали з піску металеву драбину та кинули її на кілька десятків метрів від води. Прохід через пляж було заблоковано. Нині робітники лагодять понівечені конструкції.

Відео Новини України: в Одесі велетенські хвилі знищили кілька пляжів

Море йде у наступ. В Одесі після нещодавнього потужного шторму велетенські хвилі знищили кілька пляжів. Від удару стихії постраждали і літні ресторанчики на узбережжі. Морська вода забрала тони піску з берегової лінії в районі 16 станції Великого Фонтану. Тепер у місті вирішують, як рятувати зруйновані пляжі.    

Новини України: в Одесі велетенські хвилі знищили кілька пляжів
ТСН. Ранок
  • Facebook
  • Twitter
  • Telegram
  • Messenger
  • Viber

Найближчим часом у місті зроблять ревізію усіх пляжів, що постраждали від стихії, кажуть в управлінні інженерного захисту території.Щороку після штормів море забирає близько 20% піску с пляжів. Але грошей на їхнє повне відновлення у міста немає. "Це бюджетні кошти, яких заздалегідь не вистачає. Тому все ж таки ми сподіваємося, що природа до нас повернеться обличчям і повернемо цю пісчану масу на пляжі", - каже заступник начальника управління Віталій Парфьонов. 

Кілька десятків років тому в Одесі вже проводили експеримент - залучили іноземну компанію до намивання пляжів, але робота виявилася неафективною. Люди кажуть, що замість забудови узбережжя багатоповерхівками, потрібно втілювати проєкти захисту пляжів від наступу моря. Щороку вода все сильніше атакує суходіл.

Автор:
Сергій Осадчук
Источник материала
loader
loader