5 українських артистів, про яких говоритимуть цього року
5 українських артистів, про яких говоритимуть цього року

5 українських артистів, про яких говоритимуть цього року

Музичний критик Олексій Бондаренко назвав п'ятірку українських артистів, які можуть бути популярні 2021-го.Our AtlanticСпівали англійською, торік переключилися на переосмислення творчості українських ВІА, з вокалом і текстами а-ля Назарій Яремчук. З першого разу не зрозумієш - це музика з 2020-го чи 1980-го. Якщо попрацювати й залити грошей у продакшн, це буде той самий ретропоп, який є трендовим у світі.

Disappeared CompletelyГурт грає англомовний індіпоп. З 2016-го випускалися на французькому лейблі. Треки потрапляли у чарти Франції, Німеччини, Британії та Угорщини. Якщо ще трохи прокачаються, можуть стати першим українським інді-гуртом, популярним за кордоном.
LatexfaunaВиконують дрімпоп. Поєднують суржик із радійністю. 2020-й їх помітно загальмував, але хочеться вірити, що продовжать поступ.
ЛюсіХристина Варламова – виконавиця з великим потенціалом. Виконує артпоп, теж із ретрозвучанням, вже 1990-х. Дебютну платівку Enigma онлайн-журнал "Слух" поставив на перше місце у списку найкращих українських альбомів торік. Якщо підвищить рівень текстів, може стати українською Grimes.
СтасікВетеранка АТО Анастасія Шевченко працює у жанрах фолктроніки та хіп-хопу. Протягом 2019-го представила три пісні та одну торік, але зараз зникла. Обіцяла альбом, але не випустила. Все ще чекаю, що вона не заб'є на музичну кар'єру. Артист із такою потужною особистістю потрібен нашому ринку. Її роботи, зокрема "Колискова для ворога" – найсильніше висловлювання про війну.
Інтерв'ю з Олексієм Бондаренком читайте в журналі "Країна" від 18 лютого.

Источник материала
Поделиться сюжетом