Що і коли саджати: місячний календар садівника й городника на 2021 рік
Що і коли саджати: місячний календар садівника й городника на 2021 рік

Що і коли саджати: місячний календар садівника й городника на 2021 рік

Зовсім скоро в Україну прийде весна, а це час для городників та садівників задуматися про висадку рослинності. Зробити все правильно допоможе місячний календар посадок та посіву на 2021 рік.

Календар стане в пригоді не тільки новачкам, а й досвідченим садівникам і городникам. Пропонуємо детальний опис необхідних робіт на кожен день.

22 лютого

У цей день рекомендують висаджувати плодові, овочеві, ягідні культури та квіти у теплиці, яка обігрівається. Це хороший день для висадки – у майбутньому рослини принесуть гарний урожай. У теплиці чи на підвіконні сьогодні можна саджати салати, зелень, пекінську капусту, щоб отримати ранню зелень зовсім скоро.

Також 22 лютого можна висаджувати на розсаду полуницю й суницю. У парнику чи теплиці в цей день варто посіяти помідори, щоб потім була розсада.

23 лютого

У цей день можна проводити всі ті самі роботи, що і 22 лютого. Це принесе хороший урожай.

Стрічка новин України та світу, аграрні новини в нашому Viber!

24 лютого

Краще взагалі нічого не сіяти та не саджати. Виняток можна зробити тільки для неплодових декоративних рослин.

Зате цього дня можна зайнятися підготовкою грунту для посадки. Можна прорідити ті рослини, які вже зійшли, та зібрати насіння, коренеплоди на посадку. 24 лютого – хороший день для боротьби з шкідниками і хворобами рослин. З плодових дерев у цей день рекомендують струсити сніг, якщо він налип на гілки.

25 лютого

Можна виконувати всі роботи попереднього дня, а також білити дерева, аби захистити їх від весняного сонця. Рекомендують у цей день купувати садові інструменти. Словом, виконувати підготовку до садіння та дбати про вже висаджені рослини, але нічого нового в землю не висаджувати.

26 лютого

Сіяти та саджати не можна. У цей день краще подбати про грунт, підгорнути рослини, прорідити посіви чи боротися зі шкідниками.

Навколо дерев у саду 26 лютого можна втоптати сніг, а на рослини, які зимують, варто накидати снігу, щоб не мерзли.

27 та 28 лютого

Не найкращі дня для висадки чи посіву. Краще подбати про грунт, про вже висаджені рослини.

Всі новини України та світу в нашому Telegram

Нагадаємо, раніше портал MY.UA повідомляв, що в Україну прийшло різке потепління.

Також портал MY.UA писав, що 22 лютого відзначається день Панкратія й Микити. Що варто зробити сьогодні - читайте в матеріалі.

Не пропустіть наші новини на каналі в Twitter та читайте нас у Flipboard

Источник материала
Поделиться сюжетом