У Мексиці розбився військовий літак: всі подробиці і кадри
У Мексиці розбився військовий літак: всі подробиці і кадри

У Мексиці розбився військовий літак: всі подробиці і кадри

В Мексиці під час злету розбився військовий літак. Внаслідок аварії загинули 6 осіб.

В мексиканському штаті Веракрус 21 лютого, в неділю, сталася аварія – навіть не відірвавшись від землі, розбився військовий літак. Реактивний лайнер Learjet 45 намагався злетіти, але зійшов зі смуги та загорівся. Загинули всі, хто був на борту. За попередніми даними, це 6 чи 7 осіб.

Подробиці трагедії

Катастрофа сталася поблизу міста Халапа, яке є столицею штату Веракрус.

Фюзеляж та кабіна літака були вже повністю охоплені полум’ям, але мексиканські рятівники не втрачали надії знайти виживших в уцілілій кабіні пілота. Вони за допомогою інструментів намагалися розбити обшивку та скло, розхитували уламки та кричали, але вже ніхто їх не чув.

Військовий літак здійснив свою останню спробу злетіти, але щось пішло не так. Причини аварії досі невідомі.

Створена оперативна група та спеціальна комісія від Міністерства оборони республіки, що працює на місці. Вони ведуть розслідування стосовно причин аварії.

В Міністерстві оборони Мексики зазначають, що, скоріше за все, технічні неполадки, які сталися при зльоті з національного аеропорту Ель Ленсеро, і були причиною аварії.

Літаки Learjet вважаються одними з найнадійніших повітряних суден. Їх використовують для пасажирської бізнес авіації.

Читайте нас в Telegram і Viber!

Інші інциденти

Напередодні аварія сталася в Нігерії в Абуджі. Військовий літак King Air 350, що перебував на озброєнні у ВПС Нігерії впав біля злітно-посадкової смуги в аеропорту імені Ннамді Азіківе.

Інцидент вже прокоментував міністр авіації Нігерії Хаді Сіріка. Він повідомив, що аварія сталася через відмову одного з двигунів.

Пілот виявив неабияку підготовку – він зміг відвести літак від кварталів, де живуть люди, після чого той впав у полі та відразу ж загорівся.

Над полем стояв густий чорний дим. На місце одразу ж прибули рятівники. Їм допомагали місцеві жителі.

За інформацією місцевих ЗМІ на борту перебувало кілька осіб, які не змогли вибратися з кабіни та згоріли разом з літаком. Точна кількість загиблих невідома. Місцева газета Vanguard повідомила, що їх може бути 8.

Прямував літак до міста Мінна.

Міністр Сірика закликав громадян не панікувати та зберігати спокій. Він підтвердив, що в аварії є загиблі.

«Ми повинні дочекатися результатів розслідування, яке проведуть військові» - написав він у своєму Твіттері.

King Air 350 належить до родини американських турбогвинтових літаків. За останніми даними, у результаті різних катастроф та аварій розбився 301 борт різних модифікацій. Всього в інцидентах з такими літаками загинули понад 600 людей.

Раніше сайт новин MY.UA писав, що родини загиблих українців у катастрофі МАУ все ж отримають компенсації.

Військовий літак АН-12 здійснив жорстку посадку на Курильських островах. Читайте про всі інциденти в Україні та світі на порталі MY.UA.

Підписуйтесь на наш канал в Twitter та дізнавайтесь всі новини України та світу!

Приєднуйтесь до нас в Flipboard!

Источник материала
Поделиться сюжетом