Boeing попросила призупинити польоти літаків 777 після інциденту в США
Boeing попросила призупинити польоти літаків 777 після інциденту в США

Boeing попросила призупинити польоти літаків 777 після інциденту в США

КИЇВ. 22 лютого. УНН. Авіабудівна корпорація Boeing рекомендувала призупинити польоти літаків 777 з двигунами Pratt & Whitney 4000-112 на час розслідування, яке розпочали після того, як відвалилися частина двигуна в США під час польоту. Про це УНН повідомляє з посиланням на заяву Boeing.

Цитата:

“Boeing активно відстежує недавні події, пов’язані з рейсом 328 United Airlines. Поки розслідування Національної ради з безпеки на транспорті (NTSB) триває, ми рекомендували призупинити експлуатацію 69 літаків 777 з двигунами Pratt & Whitney 4000-112, що перебувають в експлуатації, і 59 літаків, що перебувають на стоянці, доти, доки Федеральне управління цивільної авіації (FAA) не з’ясує відповідний протокол перевірки”, - йдеться в заяві.

Так, адміністратор Федерального управління цивільної авіації США Стівен Діксон повідомив про контроль літаків Boeing 777, оснащених двигунами Pratt & Whitney PW4000.

Йдеться про негайні або посилені перевірки лопаток вентиляторів на повітряних судах.

Що було до цього

У пасажирського літака Boeing 777-200 компанії United Airlines під час польоту відвалилася частина двигуна. Уламки літака впали на житлові будинки в місті Брумфілд, американський штат Колорадо.

Доповнення

Подібний інцидент стався і в Нідерландах. На територію нідерландської громади Мерссен впали металеві уламки двигуна вантажного літака Boeing 747-400 після того, як він загорівся в небі.

Теги по теме
США Самолет Boeing
Источник материала
Поделиться сюжетом