Ілон Маск втрачає 15 млрд дол. за добу після твіту про біткоїни
Ілон Маск втрачає 15 млрд дол. за добу після твіту про біткоїни

Ілон Маск втрачає 15 млрд дол. за добу після твіту про біткоїни

КИЇВ. 23 лютого. УНН. Голова Tesla inc. Ілон Маск більше не найбагатша людина в світі. У понеділок акції компанії впали на 8,6%, втративши 15,2 мільярда доларів власного капіталу, передає УНН з посиланням на Bloomberg.

Деталі

За повідомленням агентства, найбільший спад Tesla з вересня був викликаний частково повідомленнями Маска в Twitter, зробленими в минулі вихідні про те, що ціни на біткоїн здаються завищеними.

Його повідомлення з'явилося через два тижні після того, як Tesla оголосила, що додала 1,5 мільярда доларів в біткоїнах на свій баланс. Криптовалюта, яка виросла більш ніж на 400% за останній рік, у вівторок впала нижче 50 тис. доларів через скептицизм з приводу тривалості її зростання.

Так, Маск опустився на друге місце в рейтингу мільярдерів Bloomberg з 500 найбагатших людей світу зі статком у 183,4 мільярда доларів - у порівнянні з січневим піком в 210 мільярдів доларів.

А засновник Amazon.com Inc. Джефф Безос повернув собі першість, незважаючи на те, що його статки в понеділок впали на 3,7 мільярда доларів до 186,3 мільярда доларів.

Що було раніше

Раніше в цьому році компанія Tesla Ілона Маска інвестувала 1,5 мільярда доларів в криптовалюту.

Керівництво Tesla пояснило свої дії оновленням інвестиційної політики, прийнятої в січні. 

Теги по теме
Илон Маск
Источник материала
loader
loader