Перекинувся кілька разів: що відомо про аварію з американським гольфістом Тайгером Вудсом
Перекинувся кілька разів: що відомо про аварію з американським гольфістом Тайгером Вудсом

Перекинувся кілька разів: що відомо про аварію з американським гольфістом Тайгером Вудсом

На ДТП відреагували експрезиденти США Барак Обама та Дональд Трамп.

Після ДТП 23 лютого американського гольфіста Тайгера Вудса з переломами і тяжкими травмами нижніх кінцівок госпіталізували до медцентру Harbor-UCLA в окрузі Лос-Анджелес. Спортсмен переніс операцію на нозі.

Про це повідомляє The Associated Press.

За даними видання, аварія відбулася на крутій трасі між містами Роллінг-Гіллс та Ранчо-Палос-Вердес. Автомобіль гольфіста врізався в дорожнє огородження, після чого перетнув дві смуги, наїхав на бордюр, а тоді - злетів у кювет та декілька разів перевернувся, при цьому зачепивши дерево. Передня частна автомобіля повністю зруйнована. 

Вудс був пристебнутий паском безпеки, а в салоні авто спрацювала подушка безпеки. Саме це, вважають правоохоронці, врятувало спортсменові життя. За їхніми словами, після ДТП гольфіст залишався у притомному стані. Він був спокійним та розумів, що відбувається. 

Так, заступник шерифа округу Лос-Анджелес Карлос Гонсалес, який першим прибув на місце події, спершу запитав у спортсмена, чи може він назвати своє ім'я.

"Вудс сидів на водійському сидінні. Я встановив з ним контакт і переконався, що він може поговорити зі мною. У той час він виглядав спокійним і ясним, - згадує поліціянт. - Він сказав, що його звуть Тайгер. І тоді я одразу впізнав його".

Він розповів, що на цій ділянці дороги часто стаються автопригоди, зокрема із летальними наслідками. За попередніми даними, Вудс міг їхати із перевищенням швидкості. Водночас ознак алкогольного чи наркотичного сп'яніння у нього не виявили.

З автівки спортсмена витягали рятувальники за допомогою спецобладнання. Кажуть, він вів бесіду, однак не міг самостійно стояти на ногах. "Я скажу, що Вудсу дуже пощастило вибратися з аварії живим", - висловився заступник шерифа.

Колишні президенти США Барак Обама і Дональд Трамп побажали Вудсові найшвидшого одужання. "Одужуй швидше, Тайгер. Ти справжній чемпіон!" - передав послання Трампа його радник Джейсон Міллер.

Sending my prayers to @TigerWoods and his family tonight—here’s to a speedy recovery for the GOAT of golf. If we’ve learned anything over the years, it’s to never count Tiger out.

— Barack Obama (@BarackObama) February 24, 2021

Statement from Donald J. Trump, 45th President of the United States of America:

“Get well soon, Tiger. You are a true champion!”

— Jason Miller (@JasonMillerinDC) February 23, 2021

За даними видання, перенесена після ДТП операція стала десятою для Вудса, який вже понад десять років страждає від проблем з колінами, спиною і шиєю.

У вихідні Вудс перебував у Лос-Анджелесі на турнірі Genesis Invitational, після чого знімав контент для свого спонсора, GOLFTV, що належить Discovery. Гольфіст відновлювався після п'ятої операції на спині. 

Раніше голландський велогонщик Фабіо Якобсен ціною травми виграв перегони в Польщі: його ввели у штучну кому.

Автор:
Оксана Сопрович
Источник материала
Поделиться сюжетом