"Сьогодні - його, а завтра - нас": щонайменше у десятьох містах України пройшли акції на підтримку Стерненка
"Сьогодні - його, а завтра - нас": щонайменше у десятьох містах України пройшли акції на підтримку Стерненка

"Сьогодні - його, а завтра - нас": щонайменше у десятьох містах України пройшли акції на підтримку Стерненка

Тисячі обурених рішенням одеського суду у справі Сергія Стерненка вийшли на акції протесту щонайменше у десятьох містах України. Після того, як колишнього активіста "Правого сектору" засудили на 7 років і 3 місяці з конфіскацією половини майна.

Про це розповіли в ефірі ТСН.Ранок.

Із плакатами "Волю Стерненку", "Сьогодні - його, а завтра - нас" та зверненнями до президента відреагувати на судове безчинство вийшли сотні людей у Луцьку та Львові. У Харкові півтори сотні місцевих активістів обурених рішенням одеського суду вийшли до обладміністрації, запалили фаєри та димові шашки.

Під житомирською облдержадміністрацією двоє активістів спробували запалити шини - їх затримали за злісну непокору поліцейським, пізніше відпустили. У столиці мітинг на Банковій переріс у сутички із нацгвардійцями. В хід пішли газові балончики, петарди і фаєри. Силовики застосували сльозогінний газ. Хтось в натовп людей кинув поліцйський шолом. Ще кілька шоломів протестувальники відібрали в силовиків, один з них - підпалили. Перед тим як розійтися, протестувальники анонсують нову акцію протесту у суботу, якщо до того часу Сергія Стерненка не випустять на свободу.

Відео Новини України: щонайменше у десятьох містах відбулися акції на підтримку Стерненка

Сутички, поранені і затримані - тисячі обурених рішенням одеського суду у справі Сергія Стерненка вийшли на акції протесту щонайменше у десятьох містах України. Після того, як колишнього активіста "Правого сектору" засудили на 7 років і 3 місяці з конфіскацією половини майна. Із плакатами "Волю Стерненку", "Сьогодні - його, а завтра - нас" та зверненнями до президента відреагувати на судове безчинство вийшили сотні людей у Луцьку та Львові. Більше – дивіться.

ТСН. Ранок
  • Facebook
  • Twitter
  • Telegram
  • Messenger
  • Viber

Нагадаємо, що 23 лютого Приморський суд Одеси виніс колишньому активісту "Правого сектору" Сергію Стерненку вирок — 7 років і 3 місяці за ґратами та конфіскація половини майна. Йдеться про справу 6-річної давності, стосовно викрадення депутата Комінтернівської райради Одеси Сергія Щербича. Його, за свідченнями самого ж депутата, катували та вимагали скласти мандат.

Штовханиною та криками зустріли протестувальники вирок суду. Він засудив, крім Стерненка, ще і його соратника Руслана Демчука. Їх визнали винними у викраденні людини, розбої та незаконному поводженні зі зброєю. Але термін відповідальності за статтею щодо викрадення — вже збіг. За двома іншими статтями обох ув’язнили на сім років і три місяці.

Адвокати заявили, що рішення суду оскаржуватимуть. Натомість на Стерненка ще чекає розгляд за іншою справою. Йому інкримінують навмисне вбивство — за смертельне поранення ножем. Сам Стерненко стверджує, що це була самооборона, захищався від нападника, який хотів його убити. 

Відео Новини України: нічний мітинг на підтримку Стерненка у Києві завершився затриманнями

Нічне протистояння в середмісті столиці. Сутичками, затриманнями і потерпілими завершився мітинг на підтримку Сергія Стерненка біля Офісу президента. Напередодні Приморський суд Одеси відправив колишнього активіста Правого сектору за ґрати на 7 років і 3 місяці з конфіскацією половини майна. Одразу після оголошення вироку біля суду сталися сутички. Ввечері прихильники Сергія Стерненка вийшли на акції одразу щонайменше в десятьох містах України.

ТСН. Ранок
  • Facebook
  • Twitter
  • Telegram
  • Messenger
  • Viber
Автор:
Ірина Загородня
Источник материала
Поделиться сюжетом